Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Σκοτάδι και στην ιστορία από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει στην υποβάθμιση του μορφωτικού υπόβαθρου των μαθητών και στην κατάργηση της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης»
Με ανακοίνωση του ο τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων μιλά για σκοτάδι και στην ιστορία από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρει η Τομεάρχης Παιδείας Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ιωαννίνων κ. Ελένη Σιάση εξετάζεται η αφαίρεση της Μυθολογίας στην Γ΄ Δημοτικού και της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας στην Δ΄ Δημοτικού. Παράλληλα χαρακτηρίζει ως «κούφιες» τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εμπαίζοντας χιλιάδες μαθητές.
Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:...

"Μετά τις κούφιες υποσχέσεις του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εμπαίζοντας χιλιάδες μαθητές , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στις αλλαγές του μαθήματος της Ιστορίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας εξετάζει να αφαιρέσει σημαντικά κεφάλαια της Ελληνικής Ιστορίας, όπως είναι η διδασκαλία της Μυθολογίας στην Γ΄ Δημοτικού και της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας στην Δ΄ Δημοτικού.
Έχει σωρευθεί στην ύλη μιας μόνο Τάξης η διδασκαλία του κύριου κορμού της Ελληνικής Ιστορίας , διάρκειας 3.500 ετών που μέχρι τώρα διδασκόταν στη Δ ΄ και Ε ΄ Δημοτικού. Μάλιστα , προτείνεται στην ΣΤ ΄ Δημοτικού  η μέχρι σήμερα διδασκαλία της Ελληνικής Επανάστασης να αντικατασταθεί με τη διδασκαλία της ιστορικής εξέλιξης από τον 15ο αιώνα έως σήμερα με έμφαση κυρίως στις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές. Παράλληλα , στο πρόγραμμα του Γυμνασίου και στην Α ΄ Λυκείου , το κέντρο βάρους δίδεται στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ιστορία , ενώ η Ελληνική Ιστορία συρρικνώνεται και περιθωριοποιείται .
Γίνεται ολοφάνερο ότι το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει στην υποβάθμιση του μορφωτικού υπόβαθρου των μαθητών και στην κατάργηση της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης. Δυστυχώς , οι ιδεοληψίες τους δεν έχουν τέλος. Εναπόκειται πλέον και μόνο στην κρίση των πολιτών να αντιδράσουν ή όχι σε τέτοιου είδους στρεβλώσεις διότι το Κράτος μας έχει συνέχεια και δεν ανήκει σε κανέναν. Η Νέα Δημοκρατία πάντως ως  επερχόμενη κυβέρνηση θα προασπίσει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της Παιδείας μας."
Ελένη Σιάση
Τομεάρχης Παιδείας Νέας Δημοκρατίας

του Νομού Ιωαννίνων