Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ουσιαστική η συζήτηση για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Με ομιλήτρια την αν. εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρωτοβουλία του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου Γιώργου Μπόκια
Μία συζήτηση με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η Σπουδαιότητα της Προστασίας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων , της Ελευθερίας της Έκφρασης & της Ελευθερίας του Τύπου», που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, με επίσημη καλεσμένη την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.
Στην εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου στον τομέα Αλιείας και σε ειδικά θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης και προστασίας του Αμβρακικού, Βασίλειος Γιολδάσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, Περικλής Βασιλάκης, ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ στο Δήμο Πρέβεζας Τάκης Παππάς, ο τομεάρχης...
της ΝΔ στο Ν. Πρέβεζας και Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Σκουφά, Κοσμάς Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας, Βασίλης Παπαχρήστος, Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ, ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, στελέχη του κόμματος από την Πρέβεζα και τους γύρω Νομούς κ.α.

Το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό έλαβε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Νίκος Τζίμας, ο οποίος έκανε αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη, ένα όνομα που τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΟΔΕ, Γιώργος Μπόκιας στο χαιρετισμό μου έκανε αναφορές στο «Νόμο Παππά» και στις στρεβλώσεις που παρατηρούνται στον Τύπο.
Ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης στάθηκε στην υπεράσπιση της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης και σχολίασε ως… καρτέλ την προσπάθεια που κάνει –όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τα ΜΜΕ.
Η κα Ζαχαράκη έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση για τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων Media, την είσοδο στο «παιχνίδι» της επικοινωνίας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και των social media και έφερε ως παράδειγμα τις αμερικανικές εκλογές για την αλλαγή του σκηνικού στον Τύπο.
Ανέλυσε τον «κανιβαλισμό» που πολλές φορές γίνεται στο διαδίκτυο, την ταλαιπωρία που υφίστανται δημοσιογράφοι που θέλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους στις μέρες μας, ενώ παράλληλα έκανε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε σχέση με το νόμο Παππά όσο και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και έριξε αρκετά «καρφιά» στον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά.
Η κεντρική ομιλήτρια κα Σοφία Ζαχαράκη έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ με ειδική αναφορά στα νέα μέσα, τα social media ως μέσο ενημέρωση αλλά και  τη «μετα-αλήθεια» που δημιουργείται. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παριστάμενων και έγινε μία χρήσιμη συζήτηση, με την κα Ζαχαράκη να παρεμβαίνει και να αναπτύσσεται διάλογος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης άπαντες έδωσαν συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας για την πρωτοβουλία και ευχήθηκαν να επαναληφθούν τέτοιου είδους ανοικτές συζητήσεις.