Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Εκδηλώσεις σήμερα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το Δήμο Ζίτσας

Ημέρα Ενέργειας για το Δήμο Ζίτσας η σημερινή Δευτέρα, 8 Μαΐου, καθώς σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διοργανώνει εκδηλώσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, οι μαθητές των τελευταίων τάξεων (Ε’ και ΣΤ’) των Δημοτικών σχολείων θα παρακολουθήσουν διαδραστική παρουσίαση στην αίθουσα...
εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση από το Δρ. Διονύσιο Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Ειδικό Επιστήμονα και Δ/ντη του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, για τα είδη και τα οφέλη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τα χαρακτηριστικά των Ανεμογεννητριών, για τον τρόπο κατασκευής των Μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, για την εξοικονόμηση ενέργειας και θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργούμε ως καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενότητα θα κλείσει με ορισμένες πτυχές του μέλλοντος του τομέα ενέργειας: οι έννοιες των έξυπνων δικτύων (smart grids), των έξυπνων σπιτιών (smart homes) και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (electrical vehicles).
Το απόγευμα στις 19.00 στην αίθουσα «Άννας Πετροχείλου» στην Τ.Κ. Περάματος Δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Οι σημερινές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και η πορεία των ΑΠΕ. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στην Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ζίτσας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδικός Επιστήμονας και Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων.