Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συνελεύσεις ΝΟΔΕ: Μικρή και με προβλήματα η προσέλευση στα Γιάννενα, κατάμεστη η αίθουσα στην Πρέβεζα

Χαρακτηριστικά τα σχόλια των μελών της Πολιτικής Επιτροπής: “Κουμπωμένος” ο Σωκρ. Σισμανίδης για Γιάννενα, “ενθουσιασμένος” ο Σπ. Κυριάκης για Πρέβεζα
Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις (ΝΟ.Σ) της Νέας Δημοκρατίας στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας, με κοντράστ συμμετοχών και αντιδράσεων. 
Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από τις δύο ΝΟΣ, όπου στην Πρέβεζα αν και πολύ μικρότερη περιοχή, οι συμμετέχοντες είναι περίπου 4πλάσιοι από τους των Ιωαννίνων!!!
Τοπικά στα Γιάννενα αρκετά ήταν τα “παράπονα” στελεχών που συνοδεύτηκαν από “βροντερές” απουσίες πάρα πολλών μελών, για ελλιπή ενημέρωση τους, απόρροια της γνωστής δυσλειτουργίας της ΝΟΔΕ. Παρότι...
ομιλητής ήταν ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, η “τοξική εσωστρέφεια” ήταν παρούσα, αφού –όπως αναφέρεται- η ΝΟΔΕ “ξέχασε” να συνεδριάσει πριν τη ΝΟΣ, ώστε να κατεβάσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφηκαν απουσίες πάρα πολλών μελών από Δ.Σ. Τοπικών Επιτροπών, απουσίες ακόμη και μελών της ΝΟΔΕ, πρώην προέδρων της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων κλπ.
Χαρακτηριστική της απογοήτευσης είναι η ιδιαίτερα “φτωχή” έως περίλυπη, άκρως τυπική ανάρτηση του μόνου εξ Ιωαννίνων μέλους της Πολιτικής Επιτροπής κ. Σωκράτη Σισμανίδη, ο οποίος αποφεύγει να δείξει την μισοάδεια αίθουσα και αναφέρει απλώς ότι …γίνεται ΝΟΣ!!! (Kάτι που απέφερε μόλις 28 like, όση σημασία μπορεί να έχει και αυτό)

Στην Πρέβεζα
Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στην Πρέβεζα, όπου ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας με σοβαρότητα, χωρίς παρωπίδες, τιμά το ρόλο που του ανατέθηκε και λειτουργεί ενωτικά και μεθοδικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος έχουν μόνο καλά λόγια να πουν και κυρίως έχει εξασφαλίσει την ηρεμία στο εσωτερικό του κόμματος, αποτρέποντας ο ίδιος με τη στάση του τις όποιες έριδες και ίντριγκες εντός και εκτός. Έτσι η αίθουσα της ΝΟΣ όπου ομιλητής ήταν ο Βουλευτής κ. Γ. Βρούτσης, πρώην Υπουργός Εργασίας γέμισε ασφυκτικά.
Και είναι λογικό, σε αντίθεση με τα Γιάννενα, η αναφορά και η ανάρτηση του μόνου εκ Πρεβέζης μέλους της Πολιτικής Επιτροπής κ. Σπύρου Κυριάκη να δείχνει τον ενθουσιασμό που επικράτησε «Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε και στον πρόεδρο Νίκο Τζίμα  για την διοργάνωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Νέας Δημοκρατίας στην Πρεβεζα! Πλήθος κόσμου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον καλεσμένο πρώην Υπουργό  Ι. Βρούτση να αποδομεί πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί στον όλεθρο του 4ου μνημονίου...»!!!
(Ανάρτηση που απέφερε 237 like, όση σημασία επίσης μπορεί να έχει και αυτό)