Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

«Γεμάτο» Σαββατοκύριακο για το Θυμωμένο Πορτραίτο…

Το Θυμωμένο Πορτραίτο κλείνει τις εκδηλώσεις του και ετοιμάζεται να βγει στην αυλή του με 2 υπέροχες εκδηλώσεις...
Το Σάββατο 27 Μαΐου, θα παρουσιαστεί Ο Αυλητής του Χάμελν. Ένα θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική, για  2 παραστάσεις  στις 18.00 και στις 21.30.  
Πώς οδηγείται στον όλεθρο η φημισμένη πόλη του Χάμελν; Γιατί ο Δήμαρχος και οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση; Ποιο...
είναι το δολερό σχέδιο του ραδιούργου μυστικοσυμβούλου του Δημάρχου; Θα καταφέρει άραγε ο αινιγματικός Αυλητής να σώσει την πόλη από την καταστροφή;
«Ο Αυλητής του Χάμελν» είναι ένα περιπετειώδες κλασσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που επιχειρεί να διασκεδάσει και να προβληματίσει το θεατή σχετικά με το διαχρονικό ζήτημα της χαμένης αθωότητας.
Επί σκηνής θα βρίσκονται ένας ηθοποιός και δύο μουσικοί για να ταξιδέψουν το κοινό σ' έναν μαγικό κόσμο μυστηρίου και φαντασίας. Όχημα τους, η ζωντανή μουσική, το θέατρο σκιών και η συνεχής εναλλαγή ρόλων.
Το ρόλο του αφηγητή – ηθοποιού κρατά ο Δημήτρης Σπορίδης, τον μουσικό τόνο δίνουν οι "Twombone Ensemble", και είναι οι τρομπονίστες Γιώργος Αγγελάκης και Μενέλαος Καραγιάννης, ενώ στη διασκευή και τη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Γιώργος Καραβασίλης. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των σκηνικών έχουν αναλάβει η Ελένη Τσιμίδου και η Φανή Σκουλικίδη-Μπουκουβάλα. Η μουσική της παράστασης γράφτηκε από τον Ανδρέα Τσέγα, ειδικά για δύο τρομπόνια με ολκό.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραβασίλης
Παίζουν: Δημήτρης Σπορίδης , Γιώργος Αγγελάκης , Μενέλαος Καραγιάννης
Σκηνογραφία: Ελένη Τσιμίδου, Φανή Σκουλικίδη-Μπουκουβάλα
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας

είσοδος 6 ευρώ , για παιδιά 4 ευρώ
Μια μέρα μετά, την Κυριακή 28 Μαΐου, η Sofia Sarri παρουσιάζει το  Euphoria live!
Αιωρούμενα θραύσματα γήινης πραγματικότητας μετασχηματίζονται για να αγκαλιαστούν σε μια παράξενη ένωση, γιορτάζοντας τη νέα ευφορική υπόστασή τους, απηχώντας ζωή και μυστικιστικά όνειρα.
Η μουσική της Σοφίας Σαρρή είναι προσωπική, παγανιστική και μαγική. Ένα σύμπαν όπου οι επιλογές χωρίς συμβιβασμούς είναι ευπρόσδεκτες, επιτρέποντας στην κρητική λύρα να αισθάνεται άνετα δίπλα στο αναλογικό synth και στο δαιμονισμένο χτύπημα του διπέταλου.
"Κάθε κομμάτι έχει την ιστορία του" λέει η Σοφία, "ένας ιερός δεσμός με τη φύση, σαν να υπάρχει ένα τοτέμ στο πνεύμα του κάθε τραγουδιού". To φεγγάρι, ο κούκος, ο λύκος, τα έγχορδα και τα ηλεκτρονικά micro beats μοιάζουν να ενώνονται άψογα με τα άλλοτε εύθραυστα και άλλοτε δυναμικά φωνητικά της Σοφίας, εκδηλώνοντας την παντοδυναμία της φύσης.
Το ταξίδι της Σοφίας στη μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλο. Έχει ερμηνεύσει και συνθέσει για μπάντες διαφορετικού υπόβαθρου, όπως η post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόροι για την indie σκηνή της Αθήνας. Αυτή τη φορά το ζητούμενο ήταν να ορίσει και να αφηγηθεί τα μουσικά μονοπάτια που έχει εξερευνήσει μέχρι σήμερα. Να χειριστεί τη φωνή της ως ισότιμο όργανο ανάμεσα στα άλλα μουσικά όργανα και να τραγουδήσει εκ βαθέων το μυστικιστικό παράλληλο σύμπαν της. Πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί το συνοθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της.
Δύσκολο να βάλεις ετικέτα στη μουσική της: avant rock με μια μικρή δόση σκανδιναβικού black metal, urban ambient, dark-hop... Τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να την κατηγοριοποιήσουμε καταφέρνει να ξεγλιστρήσει. Όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο από μία καλλιτέχνη της οποίας οι επιρροές απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό σύμπαν και εκφράζονται από την υψηλότερη και βαθύτερη ανθρώπινη ανάγκη: την επικοινωνία.
Το "Euphoria" κυκλοφορεί σε LP, CD και digital album από την Inner Ear.
Σοφία Σαρρή : φωνή
Κώστας Στεργίου : πλήκτρα , ηλεκτρονικά
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Πέτρος Λαμπρίδης : κοντραμπάσο
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης : βιμπράφωνο

είσοδος :5 ευρώ