Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Τετάρτη

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την απεργία της Τετάρτης 17/5/2017. Συμμετοχή στην απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων προτείνει ο σύλλογος σε όλα τα μέλη του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,
Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Η κατάσταση που ζούμε είναι ήδη απελπιστική. Στις 7 Μάη στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας.
Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε! Συμμετέχουμε στις 17 Μάη στην Πανελλαδική Απεργία ενάντια στη νέα συμφωνία Κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.
Για μας τους...
αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση προωθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή με το νέο μνημόνιο αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστο 18% που όσο αυξάνουν τα εισοδήματα θα φτάσει και το 30%. Μαζί με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που θα μας οδηγήσει σε φυσική εξόντωση.

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντίμετρα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση παίρνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν με παλιά και νέα μέτρα να συγκεντρωθεί η αγορά σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, καταστρέφοντας τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.
Συνάδελφοι, να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μιζέρια! Καμία ανοχή! Να υψώσουμε τείχος αντίστασης σε παλιά και νέα μέτρα! Να συμμαχήσουμε με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά που «χτυπιούνται» το ίδιο με μας. Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στην κοινή μας δράση.
Στις 17 Μάη κατεβάζουμε ρολά! Κανένα μαγαζί ανοιχτό!
Συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική Απεργία!
Δίνουμε δυναμικό παρόν με προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη"