Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Εκδήλωση στους Μελιγγούς Δωδώνης για το έργο του αγιογράφου Βασ. Θεοδοσίου

Ημέρα γιορτής η δεύτερη μέρα του Πάσχα στους Μελιγγούς. Σε εκδήλωση που έγινε στην Πινακοθήκη του χωριού, έγινε αναφορά στο έργο του άγνωστου αγιογράφου Βασιλείου Θεοδοσίου και τη σχέση του με τους Μελιγγούς. 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας στον δημοσιογράφο – συγγραφέα κ. Στέφανο Ντόβα, για την βοήθεια που παρέχει κατά καιρούς στην Αδελφότητα Μελιγγιωτών.
Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας, φιλόλογος και πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος κάλεσε για σύντομους χαιρετισμούς τον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Περικλή Παππά, την Αντιπεριφερειάρχη κα. Γιούλα Μητροκώστα, τον πρ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Καραμπίνα, τον...
Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Λάζο, τον Αντιδήμαρχο Δωδώνης κ. Βασίλη Μπακόλα, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κ. Λάκη Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας «Οι Σελλοί» κ. Κώστα Κασαγιάννη, που εκπροσώπησε μαζί με την κα. Βιβή Δρόσου - Παρασκευοπούλου τον Σύλλογο της Αθήνας. Παρών ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης κ. Γρηγόρης Γιαννάκης, καθώς και πλήθος χωριανών και φίλων.
Στη συνέχεια, ο κ. Παντούλας κάλεσε στο βήμα τον συντηρητή κ. Ιωάννη Λιούγκο που μίλησε για την Μεταβυζαντινή Ζωγραφική στην Ήπειρο, και στη συνέχεια τον Μελιγγιώτη συγγραφέα - ερευνητή κ. Παναγιώτη Τζιόβα που ανακοίνωσε την ύπαρξη εικόνας που αγιογράφησε ο Βασίλειος Θεοδοσίου, στο τέμπλο της Κοίμησης της Θεοτόκου Μελιγγών.
• Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Περικλής Παππάς, αφού αναφέρθηκε σε αποσπάσματα του καταστατικού της Αδελφότητας που προβλέπουν το θεσμό του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας, μίλησε για τον κ. Στέφανο Ντόβα και παρουσίασε σύντομο βιογραφικό του. Παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δήμητρη Τσιάλιου και Χρύσας Κρανά, ο πρόεδρος κ. Παππάς παρέδωσε τον πάπυρο με τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους στο τιμώμενο πρόσωπο. Ο κ. Ντόβας, ευχαρίστησε την Αδελφότητα και το χωριό για την τιμή που του έγινε. Η τελετή ολοκληρώθηκε με προβολή φωτογραφιών από εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο χωριό, στις οποίες συμμετείχε – συντόνιζε ο τιμώμενος.