Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το νέο αρδευτικό δίκτυο θα τονώσει τις καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας

Η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε στην αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου στον κάμπο της Κόνιτσας, έργο σημαντικό που θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή και θα αναβαθμίσει το δίκτυο άρδευσης των αγροτικών περιοχών με τέτοιο τρόπο, ώστε να τονωθούν τα αγροτικά εισοδήματα στον ακριτικό δήμο, που αποτελούν το όχημα για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.
Οι παραγωγοί στον κάμπο της Κόνιτσας θα ωφεληθούν πολλά από το...
νέο αρδευτικό δίκτυο, καθώς θα ενισχυθεί η παραγωγή τους και θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν πολύτιμους υδάτινους πόρους, καθώς θα ελαχιστοποιήσουν τις διαρροές νερού που προέκυπταν από ζημιές στα παλαιά δίκτυα. Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θα ενισχυθεί και το δίκτυο πυροπροστασίας στην περιοχή της Κόνιτσας.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, η αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή αποτελούσε υποχρέωση της Περιφέρειας απέναντι στους ανθρώπους που επέλεξαν εν μέσω κρίσης να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Σε συνάντηση που είχε ο Αλ. Καχριμάνης την Μεγάλη Παρασκευή στην Κόνιτσα με το δήμαρχο, Ανδρέα Παπασπύρου και αγρότες της περιοχής, τους ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκληρώνει το έργο που σχετίζεται με τους αναδασμούς στο Μπουραζάνι και το Αηδονοχώρι.