Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Στα πολύ μαλακά, εξάμηνη αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΝΔ στον Γ.Γ. του ΤΕΕ Ηπείρου Αλ. Λάμπρου, αντί “κόκκινης κάρτας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Επειδή εκλέχτηκε Γ.Γ. στο ΤΕΕ, όπου πρόεδρος και αντιπρόεδρος προέρχονται από συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Αλ. Λάμπρου: «Αν και η παραπομπή έγινε από το Γραμματέα κ. Αυγενάκη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ απέδειξε θεωρητικά και πρακτικά ότι είναι ανεξάρτητη αρχή, ανεξάρτητο όργανο. Αποδέχομαι την απόφαση, εμείς στηρίξαμε το θεσμό του ΤΕΕ σε επίπεδο αξίας»
Όπως είχε προβλέψει από 11/4 το epirusin αντί διαγραφής από τη ΝΔ, «στα πολύ μαλακά» έπεσε ο Γ.Γ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Αλέξανδρος Λάμπρου, που είχε παραπεμθεί από τον κ. Λευτ. Αυγενάκη στο Πειθαρχικό της ΝΔ επειδή δεν αρνήθηκε να εκλεγεί ως Γενικός Γραμματέας σε διοίκηση που ο πρόεδρος (Γιαν. Λυκοτραφίτης) και ο αντιπρόεδρος (Γιωρ. Παππάς, σύζυγος της κ. Όλ. Γεροβασίλη) προέρχονται από συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν τους ψήφισε. 
Με τον ήπιο αυτό τρόπο αυτό (“και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα απείραχτη”) φαίνεται ότι...
μάλλον έκλεισε το νέο, εξαιρετικά σοβαρό μέτωπο που άνοιξε τοπικά στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την πρόσφατη (7 Απριλίου) εκλογή προεδρείου στη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου.
Η διαμάχη των επικεφαλής των δύο Νεοδημοκρατικών παρατάξεων στο ΤΕΕ Ηπείρου (κεντρικά είχαν κατέβει ενιαία), του Γιάννη Τσίγκρου της “Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών” και του Αλέξανδρου Λάμπρου της “Διάδρασης”, είχε φέρει “φουσκοθαλασσιές” στο γαλάζιο στρατόπεδο.
Ο μεν Γ. Τσίγκρος υποστήριζε συμμετοχή στο Προεδρείο του ΤΕΕ μόνο με την ΔΚΜ σε θέση προέδρου κατά το Α΄ ήμισυ της 3ετους θητείας, ο δε Αλ. Λάμπρου υποστήριζε συμμετοχή στο Προεδρείο καταλογίζοντας “αλαζονική” συμπεριφορά στον κ. Τσίγκρο. Η διαμάχη αυτή των δύο παρατάξεων απασχόλησε πολλάκις την τοπική κοινή γνώμη με τις παρουσίες των δύο επικεφαλής σε αρκετά δελτία ειδήσεων τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, όπου ανέλυσαν “με το Ν και με το Σ” κάθε λεπτομέρεια της διαμάχης τους.
Η έντονη εσωκομματική αντίδραση των στελεχών της ΔΚΜ Χρ. Βίνη και Γιαν. Τσίγκρου, μετά την ανεπιτυχή για τη ΔΚΜ έκβαση των διαπαραταξιακών διαπραγματεύσεων στο ΤΕΕ, οδήγησε στα άκρα τους μηχανικούς της ΝΔ. Αποτέλεσμα ήταν η μεν ΔΚΜ να απέχει από τις διαδικασίες και να μείνει “στην απέξω”, η δε ΔΙΑΔΡΑΣΗ να συμμετάσχει (χωρίς να ψηφίσει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ) και να καταφέρει να πάρει τη θέση του Γεν. Γραμματέα με τον επικεφαλής της κ. Αλ. Λάμπρου.
Ακολούθως η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, μετά από αίτημα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, κάλεσε σε απολογία τον επικεφαλής της “Διάδρασης” Αλέξανδρο Λάμπρου με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος της ΝΔ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας “ρίχνοντας στα μαλακά” τον Γ.Γ. του ΤΕΕ κ. Λάμπρου αποφάσισε να αναστείλει μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 (για 6 μήνες) την ιδιότητα του μέλους της ΝΔ.
Ο κ. Λάμπρου δήλωσε για την απόφαση αυτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV (στον κ. Βλάση Ντόκα) «Αν και η παραπομπή έγινε από το Γραμματέα κ. Αυγενάκη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ απέδειξε θεωρητικά και πρακτικά ότι είναι ανεξάρτητη αρχή, ανεξάρτητο όργανο. Αποδέχομαι την απόφαση, εμείς στηρίξαμε το θεσμό του ΤΕΕ σε επίπεδο αξίας»

Δείτε τη 10λεπτη συνέντευξη του κ. Αλ. Λάμπρου