Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Σκληρή αντιπαράθεση με βολές απο την ΔΚΜ κατά Γιώργου Σμύρη για αυθαίρετες ενέργειες στο ΤΕΕ

«Μεθοδεύσεις από τα ίδια πρόσωπα, με απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αριστερού προσωπείου» καταγγέλλει η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα καταφέρεται κατά των συνεργαζόμενων παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου η ΔΚΜ η οποία αναφέρει «Σε μια εποχή που ο κλάδος πλήττεται ανεπανόρθωτα, συγκεκριμένες παρατάξεις προσπαθούν να μεταβάλλουν πλήρως τον χαρακτήρα του ΤΕΕ και  με αποκλεισμούς, αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση των συναδέλφων».
Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον κ. Γιώργο Σμύρη, η παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΕ (με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τσίγκρο) κάνει λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ουσιαστικά του καταλογίζει ότι στηρίζει «ένα κλειστό σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων και παρατάξεων που χρόνια προσπαθούν να το ελέγχουν, δημιουργώντας ένα κλειστό εσωστρεφές όργανο για λίγους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών:...

«Μετά τις εκλογές παρωδία για την ανάδειξη των οργάνων της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ που διεξήχθησαν στις 9 Μαρτίου 2017, όπου τελικά οι πέντε από τις επτά παρατάξεις αποχώρησαν από μια πρωτοφανή διαδικασία, ελπίζαμε έστω και τώρα με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε ως η πρώτη παράταξη των εκλογών και με το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, ότι τουλάχιστον θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση. Για τους παραπάνω λόγους με ανοιχτή επιστολή μας στον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας κ. Γεώργιο Σμύρη, ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί μια άμεση διαπαραταξιακή συνεννόηση. Κατόπιν γραπτής συμφωνίας ορίστηκε συνάντηση των παρατάξεων το Σάββατο το πρωί και ενώ εμείς ετοιμάζαμε προτάσεις για προγραμματικές συγκλίσεις και τρόπους για την εξομάλυνση των σχέσεων, λάβαμε με ιδιαίτερη έκπληξη, επιστολή από τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας,  ότι ορίζει εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου της Διοικούσας την Παρασκευή 7 Απριλίου.
Πρόκειται για σαφή μεθόδευση, στην οποία ούτε καν ρωτηθήκαμε αν κάποιος εκλεγμένος αντιπρόσωπος μας έχει κάποιο σοβαρό κώλυμα, κάτι που φυσικά για τις άλλες δύο παρατάξεις που θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο της λειτουργίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου σαφώς και δεν υφίσταται.
Πλέον είναι ξεκάθαρο πως εκτυλίσσεται ένα σενάριο με μοναδικό στόχο την πλήρη άλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από τα ίδια πρόσωπα, με απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αριστερού προσωπείου. Τελικά αναρωτιόμαστε αν το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί Τεχνικό Σύμβουλο του Κράτους και της πολιτείας και αρωγός στις δράσεις των συναδέλφων ή ένα κλειστό σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων και παρατάξεων που χρόνια προσπαθούν να το ελέγχουν, δημιουργώντας ένα κλειστό εσωστρεφές όργανο για λίγους.
Σε μια εποχή που ο κλάδος πλήττεται ανεπανόρθωτα, συγκεκριμένες παρατάξεις προσπαθούν να μεταβάλλουν πλήρως τον χαρακτήρα του ΤΕΕ και  με αποκλεισμούς, αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση των συναδέλφων.
Οι συνάδελφοι που ανήκουν στις παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ, καλό είναι να γνωρίζουν ότι αφού πλέον δεν θεωρούμαστε υπολογίσιμοι, παρά το γεγονός ότι ανακηρυχθήκαμε ως η πρώτη δύναμη των εκλογών, ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να συμμετέχουμε σε άλλη μια εκλογική παρωδία, αναμένοντας να υπάρξει επιτέλους συναίνεση και σεβασμός στον δημοκρατικό θεσμό της απλής αναλογικής που «θωρακίζει» την πολυσυλλεκτικότητα και την αναλογική συμμετοχή καθώς και την αρχή της πλειοψηφίας.
Από δω και πέρα καθένας είναι υπόλογος για τη στάση και τις πράξεις του. Η παράταξη ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΔΚΜ’’ δεσμεύεται ότι κάθε συνάδελφος θα έχει πλήρη και άμεση ενημέρωση για δράσεις από ανθρώπους που προεκλογικά περιφέρονταν με αριστερό προσωπείο και ζητούσαν την ψήφο τους επικαλούμενοι το «ηθικό πλεονέκτημα» και τώρα με μεθοδεύσεις και ραδιουργίες στοχεύουν μόνο σε προσωπικά και μικροκομματικά οφέλη και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης εποχής που διανύουμε ως κλάδος.
Ο Επικεφαλής της παράταξης
Ιωάννης Τσίγκρος»