Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στα Γιάννενα η «Κατερίνα» την Πέμπτη

Η παράσταση - φαινόμενο που έχει ήδη ξεπεράσει τους 40.000 θεατές, γεμίζοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά το θέατρο, έρχεται στα Ιωάννινα. Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών φιλοξενεί μια συγκλονιστική παράσταση για μία μόνο ημέρα, την Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 9 μμ στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας».
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του...
Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα.
Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της. 
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ 
Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα 
Mαζί της στη σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης 
Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος 
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Αίθουσα "Βασ. Πυρσινέλας" Αγίας Μαρίνας 55, Ιωάννινα Τηλ. 2651083940

Τιμές εισιτηρίων 15 € & 12 € (Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, Ανέργων, ΑΜΕΑ)
Προπώληση Εισιτηρίων: Ταμείο Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών, Βιβλιοπωλεία ΧΑΡΤΕΞ, Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, το κατάστημα Ίρις και online: https://www.ticketservices.gr/event/katerina/
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών