Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Με φωτογραφική έκθεση η έναρξη των εκδηλώσεων στο Εργατικό Κέντρο

Με φωτογραφική έκθεση –ανασκόπηση «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο μέχρι σήμερα» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις από τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Χθες, πρώτη μέρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έστησε την φωτογραφική έκθεση μπροστά από το σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, όπου, όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο εδώ και μήνες οι...
εργαζόμενοι δίνουν αγώνα για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους με τους μισθούς και τα δικαιώματα που είχαν.

Σκυτάλη στο Εργατικό Κέντρο που υποδέχτηκε τις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Εκεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξενάγησαν τους μαθητές στην έκθεση φωτογραφίας και ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ανδριάνα Λευτάκη. «Τιμάμε αυτούς που στάθηκαν περήφανα δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά τιμάμε και δεν τα βλέπουμε μόνο ως ιστορικά γεγονότα, αλλά τα βλέπουμε και ως παράδειγμα στο σήμερα, που ακούμε παντού να μας λένε ότι η ιστορία δεν αλλάζει. Κι όμως, όταν οι λαοί, οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν έχουν δύναμη και έχουν κατακτήσεις. Χρειάζεται όμως οργάνωση» σημείωσε.
Τέλος από σήμερα ξεκινά η έκθεση με παιδικές ζωγραφιές ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά που έκαναν οι μαθητές της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. 
Επίσης για αύριο το πρωί η έκθεση φωτογραφίας θα μεταφερθεί σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα Δημόσια ΙΕΚ, ενώ στις 7:30μμ το θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με εργατικά τραγούδια μπροστά στη Νομαρχία.