Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επιστολή στον Ανδρέα Ξανθό από το Δήμαρχο Μετσόβου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, ζητώντας την ίδρυση και τη λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής :
Σας κοινοποιούμε το ανωτέρω σχετικό μας προς το ΕΚΑΒ και σας ενημερώνουμε για την ανάγκη λειτουργίας κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο. Μετά την ανωτέρω επιστολή μας, που επισημάναμε την έλλειψη...
οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών.
Η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική και καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από δημότες και επισκέπτες της περιοχής που εκφράζονται με επιστολή τους διαμαρτυρόμενοι για την τραγική αυτή κατάσταση στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουμε. 
Να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων.
Υπενθυμίζουμε ότι για την αποκατάσταση όλης αυτής της κατάστασης το Δ.Σ. του Δήμου Μετσόβου ομόφωνα αποφάσισε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του κλιμακίου.