Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φροντίδα στην Αρχαία Δωδώνη από την Αδελφότητα Μελιγγιωτών

Τι ξεχωριστό έχει η ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου για τους κατοίκους των Μελιγγών; Είναι μια ιδιαίτερη Κυριακή για τη Δωδώνη αλλά και για τα μέλη της Αδελφότητας Μελιγγιωτών και τους κατοίκους του χωριού Μελιγγοί. 
Είναι η μέρα που, συμβολικά, εκδηλώνουν την επιθυμία τους να...
φροντίσουν το μνημείο που δεσπόζει στον τόπο τους, την Αρχαία Δωδώνη. Το μνημείο με το οποίο είναι συνδεδεμένο το παρελθόν τους, και αυτό που θα ορίζει το μέλλον τους.
Είναι μια Κυριακή, που με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, θα μπορέσουν να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν, να γευτούν την Αρχαία Δωδώνη με βιωματικό τρόπο, πέρα από κάθε τυπική ξενάγηση στο χώρο. Είναι μια Κυριακή στην οποία με συμμετοχικό και άμεσο τρόπο θα εκφράσουν, για 4η συνεχή χρονιά, τη στενή σχέση που διατηρούν με την Αρχαία Δωδώνη.
Η όλη δράση δεν αφορά μόνο τους ενήλικες της ομάδας, τους μεγάλους του χωριού, αλλά και τους μικρούς της παρέας, τα παιδιά του χωριού. Με παιχνίδια και ειδικές δράσεις τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία, τη μυθολογία και αρχαιολογία της Δωδώνης.
Το ραντεβού της εθελοντικής ομάδας των Μελιγγών είναι για το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου, στις 10:30’. Αμέσως μετά, οι ενήλικοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα αναλάβουν τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Βουλευτηρίου, του Πρυτανείου και του χώρου που δεσπόζει της σκηνής του αρχαίου θεάτρου.
Φιλόλογοι και νηπιαγωγοί της παρέας θα αναλάβουν τα παιδιά, ανάλογα την ηλικία, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6951303567