Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

«Η Διαθήκη» την Παρασκευή και το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο

Την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου παρουσιάζει, για 2 μόνο παραστάσεις, η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.
Η «Διαθήκη» είναι μια κοινωνική κωμωδία η οποία με χιούμορ και καυστικότητα παρουσιάζει καταστάσεις γνώριμες στον θεατή, βγαλμένες από τη σύγχρονη αλλά και ζοφερή...
ελληνική πραγματικότητα. 

Οι κεντρικοί χαρακτήρες του έργου, «φωτισμένοι» με χιούμορ και «οπλισμένοι» με γρήγορο και έξυπνο κείμενο, ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δολοπλοκούν ο ένας σε βάρος του άλλου σε ένα παιγνίδι με έπαθλο την εξουσία στη μικρή πόλη. Βασισμένη σε διήγημα του Γιαννιώτη συγγραφέα Δημήτρη Χατζή «Η Διαθήκη» χρωστά τη θεατρική της μεταφορά στον Μάριο Ποντίκα και αποτελεί τη δέκατη παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Ραφτανιτών στα δέκα χρόνια παρουσίας της στα θεατρικά πράγματα της πόλης. Την πρωτότυπη μουσική της «Διαθήκης» έγραψε ο Γιαννιώτης μουσικός Βασίλης Ζιάκας, ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Η διάρκεια του έργου είναι μία ώρα & τριάντα πέντε λεπτά ενώ σ’ αυτό συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ ερασιτέχνες ηθοποιοί μέλη της ΘΕΟΡΑ.

Η γενική είσοδος είναι 5€, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται στο θέατρο δωρεάν. 



Λίγα λόγια για το έργο
Ο ηλικιωμένος καθηγητής Ραλλίδης βρίσκεται νεκρός. Ο δαιμόνιος εκδότης της τοπικής εφημερίδας και η σύζυγος του, με όπλο τα κάλλη της, αναζητούν το μυστικό της Διαθήκης…. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Στην υπόθεση, μπλέκεται σιγά-σιγά όλη η τοπική κοινωνία. Από το Νομάρχη, τον Αστυνόμο και το Δήμαρχο μέχρι το Μητροπολίτη, την «φιλάνθρωπη» χήρα του πρώην Υπουργού, το Διευθυντή της Τράπεζας και την ξανθιά σύζυγο του! Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν ο μυστηριώδης λοχαγός Λιαράτος αποκαλύπτει, στον εκδότη νέα δεδομένα για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση…. Περισσότερα επί σκηνής την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 21:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών! 



Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Νοικοκυρά Λαμπρινή Παπαγιάννη,Τρελός Γιάννης Χουλιάρας Δήμαρχος Χρήστος Γκόγκος Αστυνόμος Αθανάσιος Φώτης Δεσπότης Νίκος Τάτσης Αντιγόνη Πολυνίκη Χουλιάρα Δέρβης Μάκης Παπαδόπουλος Λιαράτος Κώστας Κούρτης Γαρίδης Θεόδωρος Καραδήμας Γωγούσης Γιάννης Ντούρος Νομάρχης Κώστας Ευθυμίου Γυναίκα Θάλεια Οικονόμου Τραπεζικός Σπύρος Χαρίση Σύζυγος Σπυριδούλα Μπουρνάκα Διευθυντής Σωκράτης Διαμάντης Πρωτοδίκης Άρης Τσούκης Γυμνασιάρχης Θεοδώρα Φώτου



Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία Δημήτρης Κατσάνος

Πρωτότυπη Μουσική Βασίλης Ζιάκας
Β. Σκηνοθέτη-Ενδυματολόγος Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες Πέννυ Παπαϊωάννου
Σκηνικά ΘΕ.Ο.ΡΑ Φων.
Διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου
Παραγωγή μουσικής Ισίδωρος Παπαγεωργίου
Μιξάζ τραγουδιών Κώστας Φωτίου
Διδασκαλία Παντομίμας Γιώργος Φλώρος
Φωτισμοί Ευάγγελος Τζοβάρας
Γραφιστικά: Γούσης Αθανάσιος.