Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μέρος του κόστους αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας αναλαμβάνει ο 29χρονος Ηπειρώτης επιχειρηματίας Νίκος Λούλης

Ο κ. Καχριμάνης του ζήτησε να χρηματοδοτήσει μόνο τις μελέτες, ενώ μετά την κατάρρευση είχε “διαρρεύσει” πως τον ...δέσμευσε για όλο το κόστος της αποκατάστασης!
Με 150.000 € χρηματοδοτεί τις μελέτες για την αναστήλωση της γέφυρας της Πλάκας ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Λούλης με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2017. 
Σημειώνεται ότι κακώς η Περιφέρεια Ηπείρου παλαιότερα (τον Φεβρουάριο 2015) είχε “διαρρεύσει” (εδώ) στα ΜΜΕ ότι ο κ. Λούλης θα αναλάμβανε όλο το κόστος της αναστήλωσης της γέφυρα της Πλάκας. Εάν βέβαια η είδηση ήταν ανακριβής, όφειλε 😡 ο κ. Καχριμάνης να την διαψεύσει, ώστε να μην εκτεθεί ο κ. Λούλης.
Θετικά απάντησε...
στην επιστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο κ. Ν. Λούλης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του «Σε συνέχεια της από 18-11-2016 επιστολής σας, ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε τα έξοδα μελετών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ύψους 150.000 ευρώ. {...}. Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνεται πάνω από τον Άραχθο», τονίζει στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας «Μύλοι Λούλη» κ. Ν. Λούλης.

Οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν είναι οι εξής:
α) Αρχιτεκτονική και Στατική Προμελέτη Μελέτη με χρονοδιάγραμμα εκπόνησής τους Δεκέμβριος 2016 - Μάρτιος 2017 και Πλήρης Αρχιτεκτονική και Στατική Μελέτη με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2017 με συνολικό προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.
β) Μελέτη Διαμόρφωσης της κοίτης και Μελέτη ικριώματος και εργοταξίου με χρονικό ορίζοντας εκπόνησης το διάστημα Δεκέμβριος 2016- Αύγουστος 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον κ. Λούλη για τη χρηματοδότηση των μελετών, τονίζοντας πως σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια, το Ε.Μ.Π., το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, έχουν προχωρήσει οι δράσεις που έχουν αναληφθεί και πλέον αναμένονται πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης ώστε το ερχόμενο το καλοκαίρι, να υλοποιηθεί το δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού.

Ο κ. Λούλης είχε αναφέρει μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού: «Η κατασκευή του γεφυριού της Πλάκας -σήμα κατατεθέν της Ηπείρου- είχε χρηματοδοτηθεί από τους προγόνους μας»