Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Αμπελουργίας στο Δήμο Ζίτσας

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το σεμινάριο το Αμπελουργίας στην Τ.Κ. Κληματιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας (Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής) και του ΚΕΚ-ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.
Το σεμινάριο διάρκειας εξήντα (60) ωρών απευθύνονταν σε δημότες του Δ. Ζίτσας με σκοπό την κατάρτισή τους σε θέματα Αμπελουργίας- Οινοποιίας, Παραγωγής, Τυποποίησης και Οργάνωσης Πωλήσεων.
Οι συμμετέχοντες είχαν...
την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Ακόμη, επισκέφθηκαν τις σύγχρονες μονάδες του ZOINOS WINERY, όπου περιηγήθηκαν στον χώρο του οινοποιείου και παρακολούθησαν και την παραγωγική διαδικασία.
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δ. Ζίτσας με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, εκπρόσωπος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους σχετικά με θέματα που αφορούσαν δικαιώματα φύτευσης οιναμπέλων, πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, δηλώσεις συγκομιδής και ότι άλλο άπτεται της αρμοδιότητάς τους. 
Ευχαριστίες αποδόθηκαν στην κα Ελένη Σίντου, Χημικό-Οινολόγο της Zoinos Winery, καθώς και στον κ. Ευστάθιο Βασδέκη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων για την άριστη συνεργασία τους. 
Θα ακολουθήσει ένα ακόμη σεμινάριο (Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής), Υπεύθυνη: Κολιού Μαρία, τηλ: 2653360035) με θέμα: «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στην Παραγωγή και Πώληση Ενεργειακών Φυτών» διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα 25 ατόμων).