Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Τους τσάκωσαν! Σε κεντρική καφετέρια στα Γιάννενα, αντί για καφέ έπαιζαν για τυχερά παιγνίδια

Αντί για καφετέρια – σνακ μπαρ, ο 46χρονος το είχε μετατρέψει σε επιχείρηση παράνομων παιχνιδιών το μαγαζί. Και όταν έκανε το ντου η αστυνομία την Τρίτη, τους έκανε τσακωτούς! Και μάλιστα όχι σε κάποια γειτονιά αλλά στο κέντρο της πόλης, στο ισόγειο οικοδομής με γραφεία, χωρίς κατοικίες.
Και βέβαια μόνο τυχαίοι δεν είναι οι 3 (ηλικίας  51, 53 και 27 ετών) από τους 6 συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί...
της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης στα Ιωάννινα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά έξι ημεδαποί, ηλικίας 51, 53, 27, 24, 49 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου που αφορά στη ρύθμιση παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών, ενώ για το ίδιο αδίκημα αναζητείται 46χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σνακ μπαρ), ιδιοκτησίας του 46χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και ο 32χρονος υπάλληλος, είχαν διοργανώσει απαγορευμένα τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτυακών εταιρειών, σε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα οποία συμμετείχαν τρεις παίκτες (ηλικίας  51, 53 και 27 ετών).
Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος θα παραλάμβανε χρηματικό ποσό από προγενέστερο στοιχηματισμό, από τον 49χρονο υπεύθυνο του καταστήματος.   
Κατά τις έρευνες στους χώρους του καταστήματος καθώς και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • δεκατρείς φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • δύο φορητά ηλεκτρονικά μηχανήματα εκτύπωσης προπληρωμένων καρτών και δύο tablet
  • το χρηματικό ποσό των 1.258 ευρώ
  • χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν διάφοροι κωδικοί στοιχηματισμού, ονόματα πελατών και χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.