Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης οι Κώστας Μπασιούκας και Βασίλης Τσίκαρης

Χωριά του Δήμου Δωδώνης επισκέφθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” της Όλγας Γεροβασίλη, Κώστας Μπασιούκας και Βασίλης Τσίκαρης την Κυριακή 6/11/2016, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επί τόπου και για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο Τύρια – Σιστρούνι.
Στις συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που τους απασχολούν όπως, η λειτουργία του εγκαταλειμμένου αν και καλά εξοπλισμένου κτιρίου που προοριζόταν για την κάλυψη ιατρικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής, η εγκατάσταση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Τύρια όπως εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον αρμόδιο Υπουργό, τα προβλήματα ένταξης νέων αγροτών στα προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε...
στο ζήτημα της αμμοληψίας που γίνεται από την κοίτη του ποταμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα υλικά στην κατασκευή του δρόμου Τύρια – Σιστρούνι, με τους κατοίκους να εκτιμούν ότι η αμμοληψία υπερέβη την ποσότητα που προέβλεπε η σχετική απόφαση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο δρόμο Τύρια – Σιστρούνι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ήπειρος Ανατροπής είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Οι κύριοι Μπασιούκας και Τσίκαρης ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο εργολάβο για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εκτέλεση του έργου, ενώ σχετικά με τις αμμοληψίες ο ίδιος ανέφερε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του χώρου. 
Στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τους περιφερειακούς συμβούλους της Ήπειρος Ανατροπής για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατασκευή του σημαντικότατου για την περιοχή έργου του δρόμου Τύρια – Σιστρούνι.