Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Στήριξη στη «Φλόγα» από τη Ν.Δ. Ιωαννίνων

(ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία της ΝΟΔΕ για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια
«Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές» ήταν το μήνυμα που έστειλαν, χθες, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων για εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.
Η αιμοδοσία αυτή έγινε για λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», ένα σύλλογο που η  ΝΟΔΕ είχε επισκεφτεί το προηγούμενο διάστημα, όταν...
και  είχε κανονιστεί η συγκεκριμένη αιμοδοσία. 
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Κανένας στο περιθώριο», μέσω της οποίας η ΝΟΔΕ έχει πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις σε κοινωνικές δομές που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες.
Στην αιμοδοσία που διοργάνωσε ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής, συμμετείχαν και  αρκετοί νέοι ΟΝΝΕΔίτες των Ιωαννίνων, δείχνοντας την ευαισθησία των νέων ανθρώπων για παιδιά και άτομα που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ   
Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του τομέα κοινωνικής πολιτικής για αιμοδοσία υπέρ του Συλλόγου «Φλόγα» εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπ. Βασιλείου. Όπως τόνισε στα πλαίσια της δράσης «Κανένας στο περιθώριο» η ΝΟΔΕ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επισκέψεις σε κοινωνικές δομές και με την ευκαιρία επίσκεψης στην Φλόγα είχε κανονιστεί η συγκεκριμένη αιμοδοσία.

Η ΟΝΝΕΔ 
Θεωρούν ηθικό τους χρέος να είναι εθελοντές αιμοδότες, τόνισε ένα μέλος της ΟΝΝΕΔ, ο Θαν. Μωρόγιαννης. Όπως τόνισε η ΟΝΝΕΔ ήταν και θα είναι αρωγός των κοινωνικών δομών με δράσεις και πρωτοβουλίες στο προσεχές διάστημα, ενώ στάθηκε στην ουσία της αιμοδοσίας, αναφέροντας ότι «δίνοντας αίμα, σώζεις ζωές».