Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Γιάννενα: Μετά τα 5,3 R στις 23:14, πολλοί μετασεισμοί τη νύχτα, οι 12 πάνω από 4,0 R και ως 4,9 R. Άυπνοι έμειναν οι Γιαννιώτες

Ευθ. Λέκκας «Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε ακολουθία που μοιάζει μετασεισμική. Να παραμείνουν οι πολίτες έξω από ευαίσθητα κτίσματα» - Διαδοχικές συσκέψεις, ανησυχεί ο κόσμος - ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ R ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Από τις 23:14 του Σαββάτου, ο Νομός Ιωαννίνων ζει με το “φόβο” του σεισμού. Η ανησυχία είναι έντονη ενώ οι αρμόδιοι συνιστούν ψυχραιμία.
Πραγματοποιούνται από το πρωί διαδοχικές συσκέψεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ στα Γιάννινα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό, όλη τη νύχτα οι μετασεισμικές δονήσεις...
“δεν άφησαν” τον κόσμο να κοιμηθεί. Καταγράφηκαν ως τώρα δώδεκα ακόμη σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 4,0 μέχρι 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πολλοί είναι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων οι οποίοι τα ξημερώματα βγήκαν και παρέμειναν στους δρόμους και τις πλατείες.
Ο βασικός σεισμός στις 23:14 του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου είχε ένταση 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στο Δήμο Πωγωνίου κοντά στα χωριά Βροντισμένη και Αρετή.
Από τους σεισμούς προκλήθηκαν μικροζημιές, έχουν αντιμετωπιστεί τα περισσότερα προβλήματα από καταπτώσεις στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο, ενώ το καλό νέο είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.
Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης ως πρώτη εκτίμηση είπε: «Το καλό είναι ότι έχουμε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Πάντως πρέπει να το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Δεν είναι και τόσο μεγάλος σεισμός, δεν είναι σοβαρός. Εγώ έχω εκφράσει μια άποψη εδώ και πολύ καιρό ότι στην Ελλάδα έχει συσσωρευτεί ενέργεια και πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ενέργεια να βγει γι αυτό ας έχουμε το νου μας»

Παρακολουθείστε ΕΔΩ ζωντανά τους σεισμούς

(Στην ώρα προσθέστε 3 ώρες για ώρα Ελλάδος και πάνω αριστερά εκεί που γράφει “Δορυφόρος” τσεκάρετε τις ετικέτες για να φαίνονται οι πόλεις. Ζoomάρει με τη ροδέλα του ποντικιού)

Δείτε τι δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ στο Σκαϊ



κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση