Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιδρούν οι δάσκαλοι στο πρόγραμμα του Ολοήμερου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας να ακυρωθεί ως «αντισυνταγματική και παράνομη» η απόφαση του υπουργού Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου.
Ο πρόεδρος των Δασκάλων-Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος, αναφέρθηκε...
με δηλώσεις του στο ITV στην κίνηση αυτή σημειώνοντας ότι είναι συνέχεια όλων των ενεργειών που έχουν κοινή αφετηρία την διεκδίκηση μιας καλύτερης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. 

«Η απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι αντισυνταγματική, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα για την καθορισμό των ωρολόγιων προγραμμάτων των σχολείων απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης» σημείωσε.
Στο μεταξύ, στάση εργασίας (12 - 2, 2 - 4) και συγκέντρωση, έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Στη συγκέντρωση, ανάλογη θα γίνει και στα Γιάννενα, κάλεσμα απεύθυνε ο κ. Σίντος προς όλους τους συναδέλφούς του. 
Ο κ. Στέφανος Σίντος κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις για το μάθημα των θρησκευτικών, και σημείωσε ότι υπάρχει μια αναστάτωση μιας και δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί τι θα γίνει. «Δεν υπήρξε διάλογος πριν, ανακοινώθηκαν μόνο οι προθέσεις του υπουργείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και σύγχυση. Το υπουργείο προχώρησε μονομερώς χωρίς την Εκκλησία στο διάλογο, και έτσι υπάρχουν αντιδράσεις» είπε μεταξύ άλλων.