Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Καταστροφική χαρακτηρίζει την απόφαση έγκρισης του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Κώστας Τασούλας

Με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να προχωρά σε βελτιωτικές αλλαγές, κάνοντας αποδεκτές και βουλευτικές τροπολογίες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό του από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων. 
Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το «Ποτάμι» δήλωσε «παρών».
Να σημειωθεί, ότι...
εκτός από την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε όλα τα άρθρα, τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν αρκετές διατάξεις.
Καμένος και Βίτσας υπεραμύνθηκαν της δυνατότητας συνδικαλισμού στο στρατό, κάνοντας λόγο για τομή που εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις.
Η αντιπολίτευση εστίασε κυρίως την κριτική της στην δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε καταστροφικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις τον συνδικαλισμό που θεσπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες αστάθειας που δημιουργούνται στην περιοχή εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί νέες απαιτήσεις εγρήγορσης στην Ελλάδα.
«Και την ίδια στιγμή που χρειάζεται αυτή η ενισχυμένη ετοιμότητα την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θεσμοθετεί τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις το πιο οργανωμένο και λειτουργικό τμήμα το δημόσιου τομέα λες και θέλει να μην μείνει τίποτε όρθιο στον τόπο», σημείωσε.
«Ο Στρατός είναι από τα ελάχιστα που είναι όρθια αυτή τη στιγμή. Και πληρώνει τα επίχειρα του ότι κρατήθηκε όρθιος. Τον αδικούμε τον Στρατό. Τον αδίκησε η Νέα Δημοκρατία τον Στρατό, γιατί του φόρτωσε πράγματα περισσότερα απ’ όσα του αναλογούσαν. Τον αδικείτε κι εσείς. Έχουμε ένα κράτος σαράβαλο και επειδή το κράτος είναι σαράβαλο, γιατί έτσι το επιλέξαμε, φορτώνουμε στον Στρατό πράγματα που δεν του αντιστοιχούν και τα ονομάζουμε ‘κοινωνική προσφορά του Στρατού’», κατέληξε ο κ. Τασούλας