Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιτυχημένη η πολιτική εκδήλωση της Τ.Ο Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες τέθηκαν επί τάπητος στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη, η Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.
Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Τουρκία και την απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία, όπως σημείωσε, «δείχνει...
όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου μέσα στην ίδια τη χώρα, οι οποίες διαπλέκονται με τους συνολικότερους διεθνείς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, με την άμεση παρέμβαση κι αντιπαράθεση ισχυρών καπιταλιστικών κρατών». 

Παράλληλα, επεσήμανε πως «σε περίπτωση συμμετοχής της Ελλάδας σε ένα πόλεμο στον οποίο η αστική τάξη της χώρας θα εμπλέξει το λαό, καθήκον των εργατών είναι η οργάνωση της δικής τους αυτοτελούς παρέμβασης, για να συντρίψουν και την τυχόν αστική τάξη εισβολέα αλλά και την εγχώρια αστική τάξη, να γλιτώσουν το λαό από τον πόλεμο, να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό».
Ο Κώστας Μπάτσικας αναφέρθηκε επίσης και στη νέα σαρωτική αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζεται, υπογραμμίζοντας, ότι στις σημερινές συνθήκες, «δεν αρκούν αγώνες απλώς για την υπεράσπιση κάποιων δικαιωμάτων ή για την ανάκτηση απωλειών και μόνο, αλλά ότι οι αγώνες των εργαζομένων θα πρέπει να βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό, την αστική τάξη και την εξουσία της, θα πρέπει παράλληλα με τις άμεσες κατακτήσεις να ανοίγουν και την προοπτική για την κοινωνία όπου η οικονομία και η εξουσία θα είναι στα χέρια του λαού, την προοπτική του σοσιαλισμού που αναδεικνύεται όλο και πιο καθαρά ότι είναι αναγκαίος και επίκαιρος».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και προβληματισμοί κυρίως για το τι αντίκτυπο θα έχουν στη χώρα μας οι εξελίξεις στην Τουρκία, για το πώς προσπαθεί να παρέμβει σ’ αυτές τις αντιθέσεις και η Ε.Ε. για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών-μελών της, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η εργατική τάξη σ' έναν πιθανό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κλπ.