Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Διαγωνισμοί,έργα και ΔΕΥΑΙ τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην προκήρυξη μιας σειράς διαγωνισμών που προωθούν σημαντικές δράσεις του, πρόκειται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση έδωσε την έγκριση για τη διενέργεια τους.
Ποιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διενέργεια του διαγωνισμού για την προμήθεια...
α) τροφίμων και β)ειδών βασικής υλικής συνδρομής, που αφορούν στην στήριξη των ‘αδύναμων’ πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  «ΕΠΙΣΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» που χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.)».

Από τη στιγμή που αποκεντρώθηκε η δυνατότητα των προμηθειών και «πέρασε» από το Υπουργείο στις κοινωνικές συμπράξεις, ο Δήμος Ιωαννιτών ( ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων)  είχε δεσμευτεί  -και το κάνει πράξη- ότι θα «τρέξει» ταχύτατα όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του, προσπαθώντας παράλληλα να «θεραπεύσει» τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν όταν οι προμήθειες γίνονταν κεντρικά από το υπουργείο.
Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση δύο μελετών που ο Δήμος ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και αφορούν α) το «Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ιωαννιτών» και β) το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ιωαννιτών.
Για μια σειρά από έργα του Δήμου Ιωαννιτών που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την υπογραφή συμβάσεων για την έναρξη νέων έργων, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «η περσινή χρονιά με τα capitals control μας δημιούργησε μια υστέρηση όμως το σημαντικό τώρα είναι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα από το Δήμο. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε έργα από δικούς μας πόρους».
Με αφορμή ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ο Δήμαρχος μίλησε για την προσπάθεια αναδιοργάνωσης που γίνεται στη ΔΕΥΑΙ. Αναφέρθηκε στην μεταστέγαση της επιχείρησης και την αλλαγή όλου του λογισμικού της συστήματος – «που κανείς δε σκέφτηκε για δεκαετίες ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί», όπως είπε- και ότι ακολουθεί η έγκριση του νέου Οργανισμού Λειτουργίας της επιχείρησης.