Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΝΟΔΕ: Σε μεγάλο δίλλημα από τις αντιδράσεις για Χαραλαμπόπουλο

 Γεγονός η τοποθέτησή του στον τομέα Υγείας της ΝΔ
 Καμία διάψευση από Συγγρού ή από ΝΟΔΕ για την εντολή Κυριάκου 
 Αντιδράσεις μελών και “άκαπνη” παρασκηνιακή προσπάθεια υποβάθμισης
Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική ΝΟΔΕ με το ζήτημα Χαραλαμπόπουλου. Αφενός η πιθανή τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο με παράλληλο εξοστρακισμό του Στ. Καλογιάννη και αφετέρου οι σφοδρότατες αντιδράσεις Νεοδημοκρατών, έχουν προξενήσει μείζονα αναταραχή στα τοπικά κομματικά όργανα της ΝΔ. Αρκετοί μάλιστα απείλησαν και με παραίτησή τους.
Παράλληλα η πλευρά του Γιάννη Καραμπίνα δεν φείδεται συζητήσεων με έντονη κριτική για τη συγκεκριμένη διεύρυνση, υπό το αντίστοιχο προφανώς άγχος εξοστρακισμού του από το ψηφοδέλτιο.
Αποδέκτης πολλών επικριτικών και σκληρών τηλεφωνημάτων...
δεν έγινε μόνο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σπ. Βασιλείου, αλλά όλα σχεδόν τα μέλη της ΝΟΔΕ.

Παρασκηνιακή προσπάθεια υποβάθμισης της απόφασης Κυριάκου
Ήδη από χθες καταβάλλεται μια ήπια “παρασκηνιακή” -όμως όχι και δημόσια- προσπάθεια από τη ΝΟΔΕ για υποβάθμιση της σημασίας της τοποθέτησης του Κώστα Χαραλαμπόπουλου στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.   
Έτσι είτε διαδίδουν ότι είναι “ένας από τους χιλιάδες” που επιστρέφουν στη ΝΔ, είτε ότι δεν θα έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Καμία όμως διάψευση –έστω ανεπίσημη- ότι τοποθετήθηκε στον Τομέα Υγείας με απόφαση του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα παρασκηνιακό λόγια μελών της ΝΟΔΕ αλλά η προσωπική απόφαση του Κυριάκου.
Τις επόμενες μέρες  οι εξελίξεις θα φανούν. Και με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Κώστα Χαραλαμπόπουλου, αλλά και με αυτές των μελών της ΝΟΔΕ. Γιατί όπως φαίνεται η τοποθέτηση είναι γεγονός και έτσι επίσημη διάψευση μάλλον δεν θα υπάρξει…