Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τα Γιαννιώτικα παλαμάκια στο χορό του Πολάκη, η κατάληψη και ο …πρόεδρος

Νέος πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (Ε.Σ.Α.Ν.) ο Δημ. Τζιάλλας
refresh Απάντηση του κ. Τζιάλλα
Φορτωμένες μέρες, δύσκολο το πρόγραμμα για 3-4 μέρες. Συνδικαλισμός, συναντήσεις με βουλευτές, υποχρεώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, βραδινή διασκέδαση με διπλοπενιές και παλαμάκια στο χορό του Πολάκη, την άλλη μέρα κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας, διαδήλωση και τηλεοπτικές κάμερες.
Από τα νυχτερινά παλαμάκια στον υπουργό, το πρωί κατάληψη και κάμερες και αργότερα η παρέα αποκτά και...
πρόεδρο!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ και η “μοίρα των συνδικαλιστών”…
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (Ε.Σ.Α.Ν.) ανασυγκροτήθηκε από τον Υπουργό Υγείας και απέκτησε 12 μέλη και Γιαννιώτη Πρόεδρο.

Θεωρητικά πάντα, με πλήρη αξιοκρατία και χωρίς υπόνοια κομματισμού.  Και χωρίς βέβαια τα προηγούμενα να ληφθούν υπόψη.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ελπίζουν στην ορθότητα της επιλογής και εύχονται καλή θητεία.

Συγκεκριμένα με την A1β/Γ.Π.: 49173/18-11-2016 απόφαση (ΕΔΩ) διορίστηκε πρόεδρος ο Δημ. Τζιάλλας, Τομεάρχης του 5ου Νοσηλευτικού Τομέα Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής. Ο Δημ. Τζιάλλας ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” της Όλγας Γεροβασίλη (17ος επιλαχών με 804 σταυρούς).

(► Και βέβαια να διευκρινίσουμε ότι η βουλευτής κ. Μερ. Τζούφη δε συνδέεται με τα της συνδικαλιστικής παρέας, απλώς έτυχε  η συνάντηση για άλλα θέματα τμήματος της "πολυάσχολης συνδικαλιστικής παρέας" μαζί της να είναι ελάχιστα πριν τα παλαμάκια στον Πολάκη. Για να μην την αδικούμε –αφού υπάρχει η φωτογραφία και το δελτίο τύπου της- και υπάρχει εξαγωγή αυθαίρετων και λανθασμένων συμπερασμάτων…)

Η απάντηση του κ. Δ. Τζιάλλα
Με email ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΝ κ. Τζιάλλας χωρίς να αμφισβητεί τα εικονιζόμενα, θεωρεί την ανάρτησή μας «…υπεραπλουστευτική απόδοση συσχετίσεων μέσα από φωτογραφίες και διαδρομές…». 
Και ισχυρίζεται μεταξύ άλλων: «Αποδέχτηκα την θέση του Προέδρου του ΕΣΑΝ προκειμένου να προσφέρω στην Νοσηλευτική  από μια θέση που κάποιοι 10 χρόνια τώρα απλώς άπλωναν τα ποδαράκια τους πάνω της»
Αναλυτικά η απάντησή του την οποία ευχαρίστως δημοσιοποιούμε (οι υπογραμμίσεις δικές μας, τα συμπεράσματα του καθενός):

«Στο βιβλίο τους με τίτλο Συνδεδεμένοι, οι συγγραφείς Nicholas Christakis και James Fowler εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι άνθρωποι είναι λίγο πολύ συνδεδεμένοι μεταξύ τους είτε με δίκτυα είτε με άλλους ανθρώπους και οι σχέσεις αυτές επηρεάζουν το πώς ζούμε και πράττουμε. Όλοι επομένως κάπου ανήκουμε, είτε σε ομάδες, είτε σε κόμματα και υποψήφιοι θα είμαστε αν θελήσουμε, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές μας δραστηριότητες θα υπηρετούμε κατά πως κρίνουμε. Στο εν λόγω δημοσίευμα σας, επιχειρείται μια υπεραπλουστευτική απόδοση συσχετίσεων μέσα από φωτογραφίες και διαδρομές για να καταλήξετε κάπου (το οποίο δεν κατονομάζεται εμφανώς…!), και αφήνεται τεχνηέντως να αιωρείται μια εικόνα σκανδάλου. Το δείγμα των φωτογραφιών μιλά από μόνο του. Η βουλευτής Κα Τζούφη, μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, μια παρέα σε μαγαζί με τον Υπουργό Κο Πολάκη, μια φωτογραφία του κατονομαζόμενου Προέδρου και μια συγκέντρωση συνδικαλιστών έξω από το Υπουργείο. Το συμπέρασμα που βγάζει κάποιος από την παράθεση των φωτογραφιών αυτών,  είναι πως οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ συνδιαλέγονται με τον Υπουργό και την βουλευτή και βολεύονται σε διάφορες θεσούλες. Αν στο πλαίσιο των φωτογραφιών σας, υπήρχε και ένα πιστόλι, το πιο πιθανό θα ήταν να έβγαινε συμπέρασμα για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Λυπάμαι ειλικρινά για το είδος της ειδησιογραφίας αυτής, την οποία θέλω να πιστεύω ότι δεν υπηρετείται αλλά υπήρξατε θύματα άλλων. Άσχετα τελείως γεγονότα μεταξύ τους να συνδέονται με τέτοιο τρόπο προκειμένου να πλήξουν προσωπικότητες εξυπηρετώντας συγκεκριμένο σκοπό. Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς η ανθρωποφαγία και ο κιτρινισμός περισσεύουν. Σε ότι με αφορά, αυτό που έχω να πω στους συντάκτες του άρθρου,  είναι πως η διαδρομή μου υπήρξε και εξακολουθεί να είναι τελείως διαφανής και καθαρή. Ούτε βουλευτικά γραφεία υπηρέτησα, ούτε θέσεις έμμισθες κατέλαβα, ούτε η εξέλιξη μου υπήρξε προϊόν συναλλαγής και όποιος έχει να πει κάτι αντίθετο ας τολμήσει να το υποστηρίξει. Αποδέχτηκα την θέση του Προέδρου του ΕΣΑΝ προκειμένου να προσφέρω στην Νοσηλευτική  από μια θέση που κάποιοι 10 χρόνια τώρα απλώς άπλωναν τα ποδαράκια τους πάνω της. Όσο για τα υπονοούμενα για αξιοκρατία περί της θέσεως απλά θα αναφέρω ότι εργάζομαι 30 χρόνια στην κλινική Νοσηλευτική, είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου και διδάσκω στο ΕΑΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Αρκετά πια με τον κιτρινισμό. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Παρακαλώ για την δημοσιοποίηση της άποψης μου στα πλαίσια της ορθής και έγκυρης ενημέρωσης του κοινού σας.
 Δημήτριος ΤζιάλλαςPhD-MSc-NFESC)
Πρόεδρος ΕΣΑΝ»





με κλικ στη φωτογραφία zoomάρετε