Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Έστειλε γράμμα στον πρωθυπουργό!!!

Ο επικεφαλής της τρίτης περιφερειακής παράταξης Ηπείρου κ. Σπυρίδων Ριζόπουλος ανακοίνωσε πως έστειλε αυτός ο ίδιος επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και όχι μόνον, αλλά και προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και προς την Τράπεζα της Ελλάδος!!! Την σημαντικότατη αυτή  ανακοίνωση την έκανε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ευρισκόμενος στα Ιωάννινα, καθώς ως γνωστόν επειδή διαβιεί μόνιμα στην Αθήνα αποκαλείται και «πολιτικός τουρίστας».
Όπως είπε κατέθεσε πρόταση προς την κυβέρνηση, για τη δημιουργία ενός περιφερειακού ταμείου βάζοντας ένα αρχικό κεφάλαιο της τάξης των 400.000 ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακόμα και των παραγωγών που...
θα εκμεταλλευτεί το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση σήμερα!!!
Η συγκυρία αυτή όπως ανέφερε έρχεται ταυτόχρονα με την διακήρυξη που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο η διοίκηση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου να προβεί στην αγορά ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τρίτης περιφερειακής παράταξης, προτιμητέο είναι να δανειοδοτηθούν επιχειρήσεις με ποσά της τάξης των 25.000 € αντί να εξασφαλιστεί στέγη για το ταμείο.  
Παραδείγματα άμεσης εφαρμογής του προγράμματος «Γέφυρα στο Μέλλον» μέσα από ζητήματα που προκύπτουν σε διάφορους τομείς της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας έδωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον μιας πολυεθνικής εταιρείας να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αναστήλωση του γεφυριού όταν κατέρρευσε, με μόνο όρο τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Παρακολούθησης, πρόταση που κατά τον επικεφαλής των Οριζόντων . «Αν κινδυνεύει να πέσει το γεφύρι από το σεισμό της Πάργας, είναι η αναστήλωση της Πλάκας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.
Παράλληλα μέλη των Οριζόντων Ηπείρου παρουσίασαν κάποια θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Ο Σάκης Παγωτός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της παράταξης, χαρακτήρισε ανεπαρκή το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού που προ ημερών οδήγησαν στο να πλημμυρίσουν περιοχές της Μεγάλης Γότιστας.
Ο Μιχάλης Νάτσης, υπεύθυνος της παράταξης για την διοργάνωση του συνεδρίου και ο δικηγόρος, μέλος της παράταξης και υποψήφιος για την Περιφερειακή πολιτική επιτροπή, Δημήτρης Παππάς αναφέρθηκαν στα θέματα διοργάνωσης του συνεδρίου και στο καταστατικό της παράταξης. Ο Γιάννης Γιώτης, μέλος της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου κατήγγειλε την αδιαφορία των τοπικών αρχών και την απουσία παρεμβάσεων για την πρόληψη ατυχημάτων στην Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων, κατάσταση που όπως είπε, θα επιβαρυνθεί από την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάρχου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας, Ευστάθιος Νάνος καταλόγισε ευθύνες στην διαχείριση εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στην Άρτα και την Πρέβεζα εσχάτως. Κατά την άποψη του κ. Ριζόπουλου είναι επίκαιρη σήμερα για δύο επιπλέον λόγους η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που προτείνεται από το πρόγραμμα «Γέφυρα στο Μέλλον»:  α) γιατί συζητείται η επιβολή τους τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ για τους αγρότες, ζήτημα το οποίο δεν απασχόλησε κανέναν τοπικό παράγοντα ως τώρα, κόστος που θα μπορούσε να καλύψει η Περιφέρεια Ηπείρου μέσα από τον προτεινόμενο «κουμπαρά» και β) σήμερα που η τιμή του γάλακτος εμφανίζει μια ανοδική πορεία, όχι λόγω του νόμου για τους ελέγχους των ελληνοποιήσεων όπως τόνισε, πρέπει να ακολουθηθεί μια άλλη λογική στην κτηνοτροφική παραγωγή που θα ξεφεύγει από την πελατειακή, «τριγωνική» λογική της Περιφέρειας Ηπείρου, των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων και των συνδικαλιστών κτηνοτρόφων, φίλα προσκείμενων στη διοίκηση της Περιφέρειας. Η πολιτική αυτή πρέπει να δίνει έμφαση στον εξαγωγικό προσανατολισμό της φέτας και να λαμβάνει υπ’ όψη τα δεδομένα που διαμόρφωσε για τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, η πανδημική κρίση (μελέτη ICAP).