Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ορίζοντες: Θα απέχουν με αντίο πικρίας γιατί υλοποιούνται 600 νέες θέσεις εργασίας στο “Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας”;

Κακοφαίνεται στον Πίπη Ριζόπουλο που ο Καχριμάνης υλοποιεί “Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας” με 600 νέες θέσεις εργασίας και “Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας”;
Σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγες ώρες (αύριο Πέμπτη 25/6/2020) ο κ. Πίπης Ριζόπουλος πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων των Οριζόντων Ηπείρου- να δηλώσει ότι ΔΕΝ θα παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής, όπου -όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη- ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης θα ανακοινώσει τη δημιουργία δύο σημαντικότατων δράσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα “Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας” και “Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας”.   
Όπως αναφέρουν θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση (αποχή;) και θα “βγάλει μπόλικη πικρία κυρίως επειδή...
δεν διανοείται ότι προχωράει τέτοιες ουσιαστικές δράσεις ο κ. Καχριμάνης. Πολύ θα ήθελε ο κ. Πίπης Ριζόπουλος –λένε- να είχε ο ίδιος την πατρότητα τέτοιων κινήσεων, όμως…
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πίπης Ριζόπουλος είχε καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020 (είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία) όπου εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας) στα Ιωάννινα με την Περιφέρεια να διαθέτει το ποσό των 2.000.000 ευρώ.
Ο κ. Αλ. Καχριμάνης προχώρησε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες και υπέγραψε στις 3-1-2020 τη σχετική απόφαση με την οποία χωροθετείται το “Πάρκο  Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας” (ΦΕΚ 8 τ.Δ΄/27-1-2020). Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περί τις 600 νέες θέσεις εργασίας πτυχιούχων πληροφορικής κυρίως, πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε μετά από προσωπικές επαφές που είχε με εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και για την οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και είχε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Μένει βέβαια να φανεί εάν οι πληροφορίες αυτές (περί αποχής) επαληθευτούν τελικά...

Και για τα αιολικά πάρκα
Κατά τις ίδιες πηγές είναι εξίσου σοβαρό αλλά όχι ακόμη βέβαιο το ενδεχόμενο ο κ. Πίπης Ριζόπουλος να μην παραστεί ούτε στη συζήτηση του θέματος για την κατασκευή Αιολικών Πάρκων.
Ως γνωστόν στο προεκλογικό πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου “φιγουράριζε” μια μεγάλη φωτογραφία αιολικού πάρκου σε βουνό και αναφέρονταν η θέση τους για «συνολική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ηπείρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με στόχο τη δραστική μείωση του κόστους ενέργειας…».
Εξάλλου σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο κ. Πίπης Ριζόπουλος μεταξύ άλλων είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σχετικά με τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα πως ως αντιπολίτευση «οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν θα γίνουν ούτε Ρομπέν των Δασών ούτε Ντόπερμαν»!

Τηλεοπτικά 
Παράλληλα ως βεβαιότητα εκτιμάται ότι μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Πίπης Ριζόπουλος (ο οποίος λόγω της μόνιμης διαμονής του στην Αθήνα αποκαλείται και "πολιτικός τουρίστας") θα επιδιώξει να παραστεί σε εκπομπές τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, όπου αναμένεται να προσπαθήσει να… δικαιολογήσει την αποχή του από την κρισιμότατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη οποία αναμένεται να δημιουργηθούν περί τις 600 νέες θέσεις εργασίας.