Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Ιωάννινα -Ποιους δρόμους αφορά

Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του δήμου Ιωαννίνων ισχύει με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μέχρι και την 27η Απριλίου, καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί,. 
Ειδικότερα, το μέτρο αφορά τους δρόμους:...
1.Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής.
2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου- οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου).
3.Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου.
Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Το αίτημα για την επιπλέον λήψη μέτρων στα Ιωάννινα είχαν διατυπώσει με γραπτή αναφορά τους στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννιτών.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ , αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών σε σημεία του Δήμου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

Παραλίμνιος περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς)
Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)
Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου) για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει έως και την 27-04-2020 και ώρα 08:00. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ΄όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους.