Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Καμπανάκι κινδύνου για τις ιατρικές δομές

Ένα ισχυρό καμπανάκι κινδύνου για τις ιατρικές δομές της χώρας έχει σημάνει η εξάπλωση του κορωνοϊού, που αντιμετωπίζεται ως ένα σοβαρό νόσημα, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πλήξει εκατομμύρια πολίτες σε όλον τον κόσμο. 
Προς το παρόν βέβαια, η εξάπλωσή του πλην κάποιων σποραδικών περιστατικών, περιορίζεται στην Κίνα, όμως αυτό κάθε άλλο παρά μπορεί να λειτουργήσει καθησυχαστικά, τη στιγμή, που...

τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αν και το ποσοστό θνητότητας των ασθενών, εντάσσεται εντός των φυσιολογικών ή αναμενόμενων.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Γιάννενα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Στ. Τσιάρα μίλησε για τον κορωνοϊό, την εξάπλωσή του, τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας.
Επίσης, τόνισε, πως μέχρι στιγμής φαίνεται, ότι δεν υπάρχει κάποια ειδική αντιική αγωγή, απλώς δοκιμάζονται διάφορα σχήματα, που προς το παρόν δε φαίνονται αποτελεσματικά.