Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Στην διεθνή έκθεση BIT 2020 στο Μιλάνο η Ήπειρος

Ο Τάκης Παππάς εκπροσώπησε με επιτυχία την Περιφέρεια  
Στο εκθεσιακό κέντρο Fieramilano mico με στρατηγική και  όραμα, η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών "έπαιξε" δυνατά στην ΒΙΤ2020 κερδίζοντας τις εντυπώσεις κοινού και επαγγελματιών του τουρισμού διεθνώς! 
Με ουσιαστική παρουσία και δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού BIT2020 του Μιλάνο από τις 9 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2020.
Επικεφαλής εκπρόσωπός της ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Τάκης Παππάς συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου προσέλκυσε το...
ενδιαφέρον κοινού και επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Τάκης Παππάς πραγματοποίησε επαφές με τουριστικούς πράκτορες και tour operators προερχόμενους από όλες τις ηπείρους, δίνοντας έμφαση σε νέες αγορές όπως οι Βαλτικές Χώρες, οι Μεσοδυτικές Η.Π.Α., η Ινδία, η Αργεντινή κ.α. βάζοντας έτσι και αυτός ένα μικρό λιθαράκι στο επιτυχημένο έργο του ιδιαίτερα δραστήριου αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου.
Η Bit αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που διεξάγονται παγκοσμίως καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό tour operators, travel bloggers, δημοσιογράφους αλλά και κοινό που προγραμματίζει τα επόμενα ταξίδια του.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, η Bit προωθεί τη συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων τουρισμού, των έμπειρων της τουριστικής βιομηχανίας και των προσεκτικά επιλεγμένων αγοραστών από τις γεωγραφικές περιοχές με τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, η Bit τα τελευταία χρόνια προωθεί το πρόγραμμα Bit Hosted Buyers. Η έκθεση επενδύει στην προσέλκυση πάνω από 1500 tour operators ώστε να δώσει την ευκαιρία στους εκθέτες να συνάψουν επαγγελματικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα, μέσω πλατφόρμας δημιουργείται ένα πρόγραμμα συναντήσεων μεταξύ αγοραστών (Hosted buyers) και εκθετών.
Στην Bit 2020 συμμετείχαν πάνω από 1.300 εκθέτες και 1.500 Ιταλοί και ξένοι Buyers από 67 χώρες. Στην έκθεση παρευρέθηκαν 1.950 press operators ενώ το κοινό ξεπέρασε τους 43.000. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκαν 141 συνέδρια και σεμινάρια στα οποία παρευρέθηκαν πάνω από 7.000 συμμετέχοντες. Η Έκθεση, για άλλη μια χρονιά, εκπλήρωσε την ανάγκη των επαγγελματιών τουρισμού να εμβαθύνουν περισσότερο στην ανάλυση της τουριστικής αγοράς .