Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τις 55.000 έφτασαν οι επισκέπτες στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τα 55.000 άτομα έφτασαν οι επισκέπτες την προηγούμενη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, κάτι που δείχνει και τη μεγάλη δυναμική του, η οποία και συνεχώς αυξάνεται.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Μουσείου που μίλησε στο...
ITV, καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας ενώ από αυτούς το 10% αυτών είναι ξένοι επισκέπτες. Μάλιστα, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται είτε από το Ισραήλ είτε από Βόρειες χώρες. «Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι γιατί το Μουσείο αγκαλιάστηκε από όλους τους Γιαννιώτες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να δουν τα εκθέματα και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της αργυροχοϊας», δήλωσε η κα. Αγνή Δρίμτσια.
«Είχαμε και έχουμε μια άριστη συνεργασία με τους υπεύθυνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Πολλές δράσεις τις κάναμε σε συνεργασία και αυτό βοήθησε να ενταχτεί γρήγορα ο χώρος του μουσείου αλλά και το ίδιο το Μουσείο στις προτιμήσεις των επισκεπτών» πρόσθεσε η κα. Δρίμτσια αναφερόμενη στις πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά τονίζοντας ότι το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό προς όλους και για όλους:  «Στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, οργανώνονται εκδηλώσεις, και αναπτύσσονται δράσεις πολιτισμού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον».
πηγή epirusonline