Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ήπειρος: Ποια είναι τα πιο αγαπημένα τοπικά ενημερωτικά sites στα social media. Η κατάταξη, μπροστά το epirusgate, πολύ ψηλά το epirusin

Τα online εργαλεία της στατιστικής που καταγράφουν την επισκεψιμότητα Ελληνικών sites είναι αναγκαία για όσους έχουν μια επιχείρηση και θέλουν να κάνουν σύγκριση, προκειμένου να δουν που θα διαφημιστούν. Ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν πολύ ενδιαφέροντα σε όλους εμάς που θέλουμε να ξέρουμε την απήχηση των ιστοσελίδων που επισκεπτόμαστε, γνωρίζοντας έτσι τα πάντα για όλους.
Αναμφίβολα το Alexa του Amazon...
ήταν τα προηγούμενα χρόνια το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για να μετρήσουμε την επισκεψιμότητα. Η εμφάνιση διαφόρων robots -κυρίως από  Ινδία, Πακιστάν  και άλλες τέτοιες χώρες- δίνει την δυνατότητα της βελτίωσης αρχικής εικόνας η οποία όμως για τους γνώστες δεν είναι αρκετή, μιας και άλλα στοιχεία όπως π.χ. οι λέξεις κλειδιά ή ο αριθμός των σελίδων που κάνουν αναμετάδοση κ.α. δείχνουν την "καθαρή" εικόνα.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Η κατάταξη στα ειδησεογραφικά
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου μήνα, τα οποία μπορεί να βάλει και να δει ο καθένας στα στατιστικά της σελίδας του, στις πρώτες 10 θέσεις η κατάταξη στην Ήπειρο στο facebook με βάση τα like (“μου αρέσει”) στις αναρτήσεις και την αλληλεπίδραση, έχει ως εξής:
Πρώτο και με διαφορά είναι το epirusgate, ακολουθεί το epiruspost, το Epirus-tv-news, στην 4η θέση είναι το epirusin, ακολουθεί το agrotes.eu, το IoanninaTv ITV, το epirusonline, τα ipeirotika.gr, ο typos-i και η 10άδα κλείνει με το typosepirou.  
Στον πίνακα παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα sites αλλά και ποια μη ειδησεογραφικά προηγούνται.

Τα επίσημα στατιστικά του facebook
Ζούμε όμως στην εποχή των social media και ο καλύτερος τρόπος μέτρησης, είναι τα επίσημα στατιστικά του ίδιου του FACEBOOK. Εκεί βλέπουμε αναλυτικά στοιχεία!
Στην πρώτη στήλη εμφανίζονται τα άτομα που έχουν κάνει like (“μου αρέσει”) στην σελίδα, αλλά στην δεύτερη που είναι και η σημαντικότερη, βλέπουμε τις "Αλληλεπιδράσεις". Δηλαδή η καταγραφή όσων ασχολούνται με τις δημοσιεύσεις της σελίδας, κάνουν like ή κάνουν κοινοποίηση.
Αυτός είναι πλέον και ο καλύτερος τρόπος να δούμε τα στατιστικά της σελίδας και μάλιστα με την υπογραφή και την εγγύηση του ίδιου του facebook.