Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές ΤΕΕ: Νίκη με σημαντική αύξηση και ιστορικό ποσοστό για τη ΔΚΜ (ΝΔ)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους Νομούς της Ηπείρου και Λευκάδας. Αναλυτικά οι σταυροί των υποψηφίων
Ξανά πρώτη Πανελλαδικά δύναμη, με θεαματική αύξηση του ποσοστού της, ώστε να επιτυγχάνει ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ, αναδεικνύεται η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) στις χθεσινές εκλογές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης των τελευταίων 40 χρόνων στο ΤΕΕ. 
Ψήφος εμπιστοσύνης των Μηχανικών στην νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στις αναπτυξιακές...
ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και προωθεί το ΤΕΕ, με ταυτόχρονη εντολή ολοκλήρωσης και εφαρμογής τους, για την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού και του ΤΕΕ και παράλληλα για την επίλυση των ζωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων, που απασχολούν τον τεχνικό επιστημονικό κόσμο της χώρας, είναι το κεντρικό μήνυμα των εκλογών του ΤΕΕ της 3ης Νοεμβρίου 2019.

Οι εκλογές του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 220 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών» των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο της επόμενης θητείας, η οποία για λόγους αποτελεσματικού έργου αλλά και εξοικονόμησης πόρων θα είναι από τριετούς τετραετούς διάρκειας αποτυπώνουν ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της χώρας, όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς ανέδειξαν την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ - τη μεγαλύτερη πανελλαδική κάλπη μετά τις εθνικές εκλογές – σε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της χώρας και του ΤΕΕ.

Η ΔΚΜ (ΝΔ) αναδεικνύεται πρώτη και κυρίαρχη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με Πανελλαδικό ποσοστό 39,66% (40,24% στην Ήπειρο), επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, όπου είχε επίσης καταγράψει πρωτιά με ποσοστό 27,90%. Ταυτοχρόνως η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ, καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια ως υπερτετραπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη.
Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΥΣΥΜ (ΚΙΝΑΛ) με ποσοστό 15,11% (16,22% στην Ήπειρο) επίσης με αύξηση της δύναμης της (από 13,38% το 2016) κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ» (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία αποτελεί συνέχεια της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», με ποσοστό 9,20% (8,89% στην Ήπειρο).
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (ΚΚΕ) κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,53% έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους Νομούς της Ηπείρου και Λευκάδας για την Πανελλαδική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

Αναλυτικά οι σταυροί των υποψηφίων