Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΠΕΔ Ηπείρου: Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Ντακαλέτσης

Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, γραμματέας ο Γιάννης Δαρδαμάνης από τον Δήμο Πρέβεζας
Ο δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, αντιπρόεδρος ο Σπύρος Παππάς και γραμματέας ο Γιάννης  Δαρδαμάνης. Με 12 ψήφους εκλέχτηκαν και τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Βαγγέλης Πήχας και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Φίλιππος Ευαγγέλου, άπαντες από την παράταξη της πλειοψηφίας. Να σημειωθεί ότι απουσίαζαν από τη διαδικασία οι Γιάννης Λώλος και Χρήστος Χασιάκος, Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων.
Έγινε πρόταση για τη συγκρότηση...
διαπαραταξιακού προεδρείου που ωστόσο δεν τελεσφόρησε, καθώς η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία» “έδινε” μία θέση στο προεδρείο στην αντιπολίτευση και αντίθετα η παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» ζήτησε δύο μέλη στο προεδρείο.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος Πρόεδρος Χρήστος. Ντακαλέτσης εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι πρόθεση και προτεραιότητα είναι το καλό της Ηπείρου.
Σχετικά με τη διαδικασία, ο κ. Ντακαλέτσης ανέφερε ότι τέθηκαν θέματα πλαισίου του νόμου, που δεν μπόρεσαν να λυθούν. "Έγιναν διαβουλεύσεις για διαπαραταξιακό προεδρείο, προτείναμε θέση και αντιπροτάθηκε η θέση του αντιπροέδρου και τελικά πήγαμε σε μια εκλογή μέσω παρατάξεων", είπε χαρακτηριστικά.
Δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας έκανε και ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κ. Καψάλης, που μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την δική μας πρόταση. Θέλαμε τη θεσμική εκπροσώπηση στην εκτελεστική επιτροπή, δικαίωμά τους".
Από την παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» κατέβηκαν για τη θέση του προέδρου ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, για τη θέση του γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος και για τη θέση του αντιπροέδρου ο Βασίλης Γαρδίκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας.