Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Γκάφα ολκής Ριζόπουλου, με μεταχειρισμένα 3ετίας!!! – Ρεζίλι, όλες οι λεπτομέρειες και οι συνεντεύξεις στον Παν. Μπούρχα…

«Κρείττον το σιγάν» -  Πως “την πάτησε” ο Ριζόπουλος με την P&I – Ρεζίλι, αντί να κομίσει νέες ιδέες “πλασάρει το μπαγιάτικο”
Σε πολιτική γκάφα ολκής υπέπεσε ο κ. Σπ. Ριζόπουλος, καθώς ανακοίνωσε «Πρωτοβουλία Οριζόντων Ηπείρου με Κυβέρνηση για την προοπτική ανάπτυξης και θέσεων εργασίας της P&I», όταν ήδη από τις αρχές του 2017 (προ 3ετίας περίπου) η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αλέκος Καχριμάνης έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες ακριβώς για το ίδιο θέμα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Μάλιστα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Personal & Informatik AG, ο CEO Βασίλης Τριάδης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ιω. Τσιλιμπάρης πριν 1,5 χρόνο έδωσαν σχετικές συνεντεύξεις στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, στο δημοσιογράφο Παν. Μπούρχα (παρακάτω τα ΒΙΝΤΕΟ) επισημαίνοντας ότι «Τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας». 
👉Όπως αναφέρει το site pbnews του Παν. Μπούρχα… 
(στις 27-1-2017 ΚΛΙΚ ΕΔΩ), ήδη «από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ελήφθη η απόφαση της μητρικής εταιρείας να επενδύσει στα Ιωάννινα. Μια γερμανική πολυεθνική, με παρουσία σε δεκάδες χώρες του κόσμου, επέλεξε τα Ιωάννινα για να επεκταθεί και στην Ελλάδα, και μέσω της χώρας μας, να στοχεύσει στην αγορά των Βαλκανίων και των προς ανατολάς μας χωρών».

👉Παρόμοιο είναι το αναλυτικό ρεπορτάζ στο site epiruspost.gr της Βάσως Σκουλίκα (στις 2-9-2018 ΚΛΙΚ ΕΔΩ) με αρκετές φωτογραφίες από την τελετή των εγκαινίων, με τίτλο «Η κορυφαία Γερμανική εταιρεία λογισμικού P & I επενδύει στα Γιάννινα», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από την Γερμανία κι άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, εγκαινίασε το «στρατηγείο» της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που σηματοδοτεί πλέον την επίσημη έναρξη των επενδυτικών -επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα

👉Ανάλογο είναι και το ρεπορτάζ του capital.gr (stiw 29-8-2017) με τίτλο “P&I AG: Δημιουργεί ελληνική θυγατρική και προσλαμβάνει” (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) όπυ αναφέρει ότι «Στα Ιωάννινα θα είναι η έδρα της θυγατρικής, με την επωνυμία P&I Ελλάς, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG

Πως “την πάτησε” ο Ριζόπουλος με την P&I – Ρεζίλι, αντί να κομίσει νέες ιδέες “πλασάρει το μπαγιάτικο μεταχειρισμένο 3ετίας ως νέο!!!” 
Προφανώς ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και επικεφαλής της 3ης παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” κ. Σπύρος Ριζόπουλος, δεν θα είχε υπόψη του όλες τις ενέργειες που είχε κάνει η Περιφερειακή Αρχή από τις αρχές του 2017 και κατά το κοινώς λεγόμενο “την πάτησε” με την P&I και πολιτικά έγινε ρεζίλι, καθώς αντί να κομίσει νέες ιδέες “πλασάρει το μεταχειρισμένο μπαγιάτικο”…
Μόλις μάλιστα ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εξήγγειλε και τη «δημιουργία τεχνόπολης», εξαγγελία που αναμένεται να επιφέρει επιπτώσεις στο τεχνολογικό πάρκο, καθώς όπως τόνισε, η εξέλιξη προήλθε από συζητήσεις με τις εταιρίες P&I και TeamViewer, που στεγάζονται στο τεχνολογικό πάρκο.
Ο κ. Καχριμάνης είπε μάλιστα ότι «κάναμε συζητήσεις και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων – ανέφερε- για εξεύρεση πιθανής έκτασης, 9000 τ.μ. εγκαταστάσεων,  για τη δημιουργία μιας περιοχής με υποδομές υψηλής τεχνολογίας, περίπου σαν μια Τεχνόπολη».

Δείτε παρακάτω τα δύο ΒΙΝΤΕΟ με τις συνεντεύξεις των στελεχών της Personal & Informatik AG στον Παν. Μπούρχα πριν 1,5 χρόνο, πολύ προ Ριζοπούλου...

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση – πολιτική γκάφα του κ. Σπ. Ριζόπουλου των Οριζόντων Ηπείρου
«Πρωτοβουλία Οριζόντων Ηπείρου με Κυβέρνηση για την προοπτική ανάπτυξης και θέσεων εργασίας της P&I
Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχοντας από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι μόνον η ανάπτυξη μπορεί να σώσει την Ήπειρο έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν σε κάθε περίπτωση ότι περνάει από το δικό τους χέρι προκειμένου να βοηθήσουν με βάση τις δυνατότητες και τις σωρευμένες εμπειρίες που υπάρχουν.
Μετά από τη συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ιωάννη Τσιλιμπάρη και τα στελέχη της εταιρείας λογισμικού P&I Ελλάς, που είναι θυγατρική εταιρεία της Γερμανικής εταιρείας Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG διέβλεψε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε μια εταιρεία που είναι διατεθειμένη να επενδύσει και να προσλάβει έως και 1.000 εργαζόμενους αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο το οποίο μπορεί να επινοικιαστεί με χρησιδάνειο.
Προκειμένου να μην χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για την Ήπειρο, ο Σπύρος Ριζόπουλος ως επικεφαλής της παράταξης έστειλε επιστολές στους:
  • Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: Για τη συνολική ενημέρωση
  • Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο: Για τον γενικό συντονισμό
  • Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα: Για την διάθεση του κτηρίου της Δόμπολης που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ
  • Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιοτόπουλο: Για την αξιοποίηση μέρους του Στρατοπέδου Βελισσαρίου
  • Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη: Για το ευρύτερο ενδιαφέρον από πλευράς ανάπτυξης της Περιφέρειας
  • Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη: Ως επικεφαλής ψηφιακής Πολιτικής που σχετίζεται με τέτοιου είδους εταιρείες
  • Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως: Για την ευρύτερη αντίληψη της σύμπνοιας ακαδημαϊκού, ερευνητικού και ιδιωτικού τομέα.
Οι επιστολές είχαν παραληφθεί όλες από τους αποδέκτες τους το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον είναι όλοι ενήμεροι περί του ζητήματος και της προοπτικής που ανοίγεται στην Ήπειρο από την εγκατάσταση και επέκταση της συγκεκριμένης εταιρείας που μπορεί όμως να αποτελέσει παράδειγμα και κίνητρο για παρόμοιες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.»

Τα δύο ΒΙΝΤΕΟ με τις συνεντεύξεις των στελεχών της Personal & Informatik AG στον Παν. Μπούρχα πριν 1,5 χρόνο, πολύ προ Ριζοπούλου...