Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Άρτα: Τουριστικά ανοίγματα σε Κύπρο και Γερμανία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από την Άρτα οι φιλοξενούμενοι του Δήμου Αρταίων και του Επιμελητηρίου Άρτας από την Κύπρο. Για δύο ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή μας στελέχη του τουρισμού από την Κύπρο, τα οποία γνώρισαν την Άρτα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο μάνατζερ γαστρονομίας και θρησκευτικού Τουρισμού Τάσος Φιλίππου και ο Δ/ντής ενός εκ των μεγαλυτέρων ξενοδοχείων της Αγίας Νάπας, Νίκος Χατζηκωστέας, βρέθηκαν στην Άρτα στις 1 και 2 Ιουνίου, μετά από...
πρόσκληση Δήμου και Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης «Ταξίδι» στη Λευκωσία που διοργανώθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος και το Επιμελητήριο. 
Η αγορά της Κύπρου, μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας - Ιωαννίνων, αποτελεί αγορά - στόχο για την προώθηση της Άρτας ως τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, Δήμος και Επιμελητήριο Άρτας ενέτειναν τη συνεργασία τους θέτοντας ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της εικόνας της Άρτας, αναδεικνύοντας την ισχυρή ιστορική και πολιτιστική της διάσταση.
Οι φιλοξενούμενοι μαγεύτηκαν από τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής και εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Αμβρακίας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γαστρονομία του τόπου και επισκέφθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις της Άρτας. Γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα και γέμισαν τις βαλίτσες τους με μοναδικές εικόνες από όλη την περιοχή.

Προβολή στην τουριστική αγορά της Γερμανίας
Ένα πανέμορφο ειδικό αφιέρωμα στην Άρτα κάνουν Γερμανοί vloggers στην ιστοσελίδα greece-moments.com. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Άρτα και η ποικιλομορφία της Ηπείρου» και αναφέρονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Το αφιέρωμα έγινε από Γερμανούς vloggers οι οποίοι γνώρισαν την περιοχή μέσω μιας b2b συνάντησης στην πρόσφατη έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB) στην οποία ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε μαζί με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού Νομού Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», φιλοξενούμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.