Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στα στελέχη της ΝΔ: Δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία αλαζονεία [βίντεο]

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μιλάνε για «κλειδωμένη» αυτοδυναμία δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές. 
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει...

αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: “Πάμε καροτσάκι”, “Έχουμε τελειώσει”, “Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά”, “Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι” και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική. Δεν πρόκειται να τη δεχτώ ούτε τώρα και σίγουρα δεν θα τη δεχτώ μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός» δήλωσε, σε συνέντευξή του στον «KΡHTH TV».

Μητσοτάκης: Το κυβερνητικό σχήμα θα είναι αποτελεσματικό με ισχυρό Μαξίμου
Ανέφερε πως εάν εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνηση του θα αποτελείται από «ένα σχήμα αποτελεσματικό με ένα ισχυρό κέντρο στο Μαξίμου το οποίο θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο με συγκεκριμένους στόχους και με ξεκάθαρη λογοδοσία από υπουργούς. Έχω μιλήσει για ένα σχήμα το οποίο με μια εξαίρεση δεν θα έχει υπουργούς αναπληρωτές, θα έχει υπουργούς και υφυπουργούς. Θα είναι ένα σχήμα το οποίο δεν θα είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό διότι χρειαζόμαστε ανθρώπους σήμερα να κάνουμε τη δουλειά. Το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των υπουργών, είναι η ποιότητα των υπουργών».

«Είναι έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια»
Τόνισε πως το νομοθετικό έργο για τον πρώτο χρόνο έχει σχεδιαστεί. «Υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία είναι ήδη έτοιμα και τα οποία θα παραδοθούν στους υπουργούς για να βάλουν τις τελικές πινελιές. Το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο και δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μία εβδομάδα κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να διακόψουμε, ούτε πρόκειται να πάμε σε θερινά τμήματα διότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο να μπορέσουμε να προτείνουμε στη Βουλή και να ψηφίσουμε το καινούργιο μας φορολογικό νομοσχέδιο» είπε μεταξύ άλλων.
πηγή: iefimerida.gr