Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σταύρος Καλογιάννης: Ο λαϊκισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:

Νέες ανακοινώσεις περί «δωρεάν» διελεύσεως από τα διόδια σε ένα ακόμη τμήμα της εκλογικής του περιφέρειας, έγιναν από τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη. Όπως ο ίδιος αποφάσισε, οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της κοινότητας Βαρνάβα δεν θα καταβάλλουν πλέον διόδια κινούμενοι προς και από την Αθήνα. Ποιος θα...
καταβάλει το κόστος; Αυτό θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή όλους τους Έλληνες πολίτες!
Με αυτή την Απόφαση το Υπουργείο Υποδομών καταπατά προκλητικά μία βασική αρχή των διοδίων, τα οποία πρέπει να καταβάλλονται από τους χρήστες κάθε αυτοκινητοδρόμου και όχι από το σύνολο των πολιτών. Όμως βρισκόμαστε λίγες μόνον ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, και ο λαϊκισμός περισσεύει από πλευράς της «αριστερής» Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών προθύμων, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά. Το κόστος που θα καταβάλουμε όλοι οι Έλληνες, προκειμένου να κάνει προσωπικό παιγνίδι ο κ. Υπουργός ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ για μία τετραετία! Κατά τα λοιπά η Κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά επιδόματα…
Παράλληλα, ο Υπουργός ανακοίνωσε, για χιλιοστή φορά, την μελλοντική θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων. Θυμίζω τις συνεχείς δηλώσεις του επί του θέματος από το 2015, σύμφωνα με τις οποίες εντός του 2018 θα είχε τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων. Είχα δηλώσει πέρυσι ότι «απαιτείται τουλάχιστον μία ακόμη τριετία, για να λειτουργήσουν τα νέα διόδια». Έρχεται σήμερα ο Υπουργός και μας επιβεβαιώνει, ανακοινώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά διόδια παραπέμπονται στο 2022!
Υπενθυμίζω ότι οι σημερινοί Κυβερνώντες, ως αντιπολίτευση:
- Έταζαν διάλυση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Μετεκλογικά τις εφάρμοσαν στο ακέραιο, γι’ αυτό άλλωστε ολοκληρώθηκαν τα έργα.
- Έταζαν κατάργηση των σταθμών διοδίων. Όχι μόνον τους διατήρησαν, αλλά προσέθεσαν και νέους, στην Εγνατία οδό και σε άλλους αυτοκινητόδρομους.
- Οργάνωσαν και υποκινούσαν το κίνημα «δεν πληρώνω». Ως Κυβέρνηση προσέλαβαν πρωτεργάτες του κινήματος στο Μέγαρο Μαξίμου!
Υπενθυμίζω επίσης ότι εντολή να κινηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, με διαλειτουργικότητα, είχα δώσει ως αναπληρωτής Υπουργός την άνοιξη του 2013, ακριβώς πριν από έξι χρόνια. Η καθυστέρηση εφαρμογής τους ωφελεί μόνον τις εταιρείες παραχώρησης και όχι τους πολίτες που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους. Η ευθύνη της μη εφαρμογής τους βαρύνει αποκλειστικά τη σημερινή Κυβέρνηση, την οποία βαρύνει και η πλήρης απραξία για τον αυτοκινητόδρομο Ε65, για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, για την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τον Ιόνια οδό και πολλά άλλα.
Ως εδώ! Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, πρέπει να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στον άκρατο λαϊκισμό, στα απίστευτα ψεύδη, στον καθημερινό εμπαιγμό μας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων. Ας δώσουμε ευρωπαϊκό αέρα στα πανιά της Νέας Δημοκρατίας και στους υποψηφίους της, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των θεσμών, να ανασάνει η οικονομία, να σταματήσουν οι «ρουβίκωνες» να προκαλούν ανενόχλητοι, να ξαναρχίσει ο τόπος να κάνει βήματα μπροστά