Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μια νέα Δομή στήριξης για τα παιδιά με Αναπηρία και τις οικογένειές τους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρόσληψης και άμεσα θα αναλάβει τα καθήκοντά του το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πρέβεζας   το οποίο   στεγάζεται στον χώρο του ΚΕ.ΚΥ.Κ.Α.Μ.Ε.Α στην Αγία Τριάδα   (και  παραχωρήθηκε  στον Δήμο Πρέβεζας με κοινή Υπουργική Απόφαση των  Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας).
Το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με  Αναπηρία θα...
ενισχύσουν  μια κοινωνική λειτουργός, μια βοηθός βρεφονηπιοκόμου,  μια  γυμνάστρια και μια   υπάλληλος  καθαριότητας    παρέχοντας  δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας , άσκησης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης  κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής.
Το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πρέβεζας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη ο οποίος   τόνισε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη δομή για την στήριξη μιας ευπαθούς κοινωνικής ομάδας (όπως είναι τα  παιδιά με  αναπηρία) αλλά και  των οικογενειών τους.
“ Η στήριξη  και η διεύρυνση των δομών αυτών αποτελεί ¨πρώτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαϊλης υπογραμμίζοντας  ότι είναι υποχρέωση  όλων μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Την ικανοποίησή της  για την στελέχωση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πρέβεζας με προσωπικό
εξέφρασε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού και  Πρόνοιας του Δήμου  Ελευθερία  Αγγέλη,   υπογραμμίζοντας  ότι  πρόκειται για μια δομή η οποία  καλύπτει  ένα κενό που υπήρχε στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και θα προσφέρει ουσιαστική στήριξη τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.
Το ωράριο λειτουργίας  του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα είναι σε μία απογευματινή βάρδια με δυναμικότητα  φιλοξενίας  20 παιδιών .