Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ατιμωρησία και απουσία κράτους δικαίου βλέπει ο πρόεδρος των Αστυνομικών της χώρας

«Βολές» κατά της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαπέλυσε από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος,
προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις των Αστυνομικών, σε ευρεία κλίμακα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο καιρός μπορεί να είναι...
προεκλογικός για τους κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα, ωστόσο η ΠΟΑΣΥ θεωρεί πως ο λόγος αυτός είναι η αιτία του εμπαιγμού της από τη νέα φυσική και πολιτική ηγεσία που τοποθετήθηκε στο σώμα από τον περασμένο Αύγουστο.
Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, ο κ. Γερακαράκος προειδοποίησε πως από αύριο, ο Έλληνας αστυνομικός θα είναι στο δρόμο… «Από το υστέρημά του δίνει ο πολίτης για την ασφάλεια, αλλά δε βλέπει τον αστυνομικό σε απλή περιπολία, όταν αυτός πρέπει να είναι δίπλα του» σημείωσε θεωρώντας πως η Αστυνομία δεν είναι εκεί που πρέπει ώστε να απολαμβάνει το αγαθό της ασφάλειας ο Έλληνας πολίτης…
«Εμείς δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Η κυβέρνηση δίνει τις πολιτικές. Η φυσική ηγεσία είναι αρμόδια για επιχειρησιακό κομμάτι και η πολιτική πρέπει να δώσει τους άξονες της πολιτικής της και οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με αυτό που θα έπρεπε να είναι για τον κάθε πολίτη δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά να μη φτάνουμε σε σημεία ατιμωρησίας γιατί σήμερα υπάρχει ένα γενικό αίσθημα ατιμωρησίας και έτσι δεν υπάρχει κράτος δικαίου«… τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
«Ο Έλληνας πολίτης είναι αυτός που σέβεται το νόμο. Είναι το ίδιο με αυτόν που δε σέβεται τίποτα;» αναρωτήθηκε.
Για τη λειτουργία της Αστυνομίας είναι το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού που κρατάει την υπηρεσία σε κάποιο επίπεδο. Από το φιλότιμο του Έλληνα αστυνομικού να δώσει λεφτά για λάστιχα στο γνωστό βουλκανιζατέρ, να δε δώσει να κάνει σέρβις, να πάρει το αλεξίσφαιρο… είπε μεταξύ άλλων.
Τον προηγούμενο μήνα δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα νυχτερινά. «Νυχτοκάματο με 1,30 ευρώ την ώρα το βράδυ δεν υπάρχει πουθενά» τόνισε.

Διεκδικήσεις
Και στις δικαστικές διεκδικήσεις ήταν πρώτη η ΠΟΑΣΥ καθώς προσέφυγε για τα δώρα. «Εμείς οδηγούμε τις εξελίξεις και θα είναι καλές για όλους τους πολίτες» παρατήρησε. Η Πολιτεία ωστόσο δεν έχει θεσπίσει ακόμα το επικίνδυνο στο επάγγελμα των αστυνομικών, ενώ αντίθετα πρόσφατα έδωσε για πρώτη φορά στον Έβρο και το Βόρειο Αιγαίο το επίδομα παραμεθορίου.