Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ριζόπουλος προς βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές: Αφήστε τις πίτες και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα

Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για τη Λίμνη Παμβώτιδα κατατέθηκε επίσημα στη δημόσια διαβούλευση
Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 16:00 για κατάθεση των απόψεων σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα «Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων), Π.Ε. Ιωαννίνων ως Περιφερειακό Πάρκο, και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης», ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι Ορίζοντες της Ηπείρου εκτός από την καθαρή θέση που έχουν διατυπώσει δημόσια για τη Λίμνη Παμβώτιδα...
απαιτούν τη δημόσια τοποθέτηση -επί του θέματος- όλων των βουλευτών του νομού, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Η Λίμνη είναι το βασικότερο πρόβλημα το οποίο λιμνάζει επί πολλά χρόνια. Και δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, οι βουλευτές σιωπούν, είτε από αδιαφορία είτε από λανθασμένη εκτίμηση. Κι όμως, το ζήτημα της Λίμνης των Ιωαννίνων αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης και του Νομού αλλά ολόκληρης της Ηπείρου. Και όσοι το βλέπουν ως ένα απλό περιβαλλοντικό ζήτημα, που θα λυθεί με τις συνηθισμένες διευθετήσεις και απαγορεύσεις, έχουν πλήρως μυωπική και ξεπερασμένη αντιμετώπιση σε ένα θέμα αιχμής.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου με χαρά βλέπουν την Περιφέρεια να αντιλαμβάνεται -έστω και καταϊδρωμένη μετά τη δική μας ανακοίνωση- ότι υπάρχει ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι ορίστηκε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, μόλις μία ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης, εμείς περιμένουμε την ουσία της τοποθέτησής τους.
Επειδή όμως το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ, ζητάμε από τους ίδιους τους βουλευτές αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις πίτες και τα ταξίματα και να ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα του τόπου.
Παράλληλα, καλούμε και τους ίδιους τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν λύσεις.
Να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες και να ζητήσουν από τους βουλευτές καθαρές τοποθετήσεις. Και οι θέσεις που θα διατυπώσουν να αποτελέσουν ένα από τα βασικά κριτήρια για την ψήφο τους στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Να μετατρέψουν ουσιαστικά τις εκλογικές διαδικασίες στο νομό Ιωαννίνων σε ένα δημοψήφισμα για την τύχη της Λίμνης και την ανάπτυξη του τόπου μας

Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για τη Λίμνη Παμβώτιδα κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση
Οι Ορίζοντες Ηπείρου κατέθεσαν στη δημόσια διαβούλευση -που πραγματοποιείται στον διαδικτυακό τόπο διαβουλεύσεων όπου αναρτώνται όλα οι κυβερνητικές προτάσεις πριν υπογραφούν ή προωθηθούν στη Βουλή- τη θέση τους για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος «Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων), Π.Ε. Ιωαννίνων ως Περιφερειακό Πάρκο, και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης»