Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σε εξέλιξη οι εργασίες προστασίας συντήρησης και αποκατάστασης του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης

Εμφανή είναι πλέον τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των εργασιών προστασίας, συντήρηση και αποκατάστασης του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης που εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Οι παρεμβάσεις που γίνονται (προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ) έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50% "αποκαλύπτοντας" το μεγαλείο ενός από τα μεγαλύτερα αρχαία γνωστά αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου και από τα...
λίγα αμιγώς ρωμαϊκά.
Έργα αντιστήριξης και αποκατάστασης ετοιμόρροπων τμημάτων του (Σκηνή, αναλήμματα, περιμετρικός τοίχος και στοά, είσοδοι και κοίλο) καθώς και διαμορφώσεις (διάδρομοι του κοίλου) και εργασίες ανάδειξης προκειμένου το μνημείο να καταστεί αναγνώσιμο και επισκέψιμο για το κοινό περιλαμβάνονται στο έργο το οποίο αναμένεται να προβάλει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του εν λόγω μνημείου, να ενισχύσει την αναγνωσιμότητα του και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών επίσκεψης.
Σε δεύτερο επίπεδο επιδιώκεται η σύνδεσή του μνημείου με ένα, υπό διαμόρφωση, δίκτυο επισκέψιμων αρχαιολογικών πυρήνων του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης, αλλά και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων – θεάτρων, στο πλαίσιο της "Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου".
Με την περαίωση του έργου, τέλος, θα αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές υποδομές του Νομού, καθώς και η αύξηση των τουριστών και των ειδικευμένων επιστημόνων που θα το επισκεφθούν, γεγονός που -σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων, εποχιακών και μονίμων, θέσεων εργασίας- θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.