Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

€✔️: Δάνεια έως και 25.000 €, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και με διάρκεια αποπληρωμής έως και 10 χρόνια

Επιχειρηματικές μικροχρηματοδοτήσεις σε σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Ως μια από τις ελάχιστες ευχάριστες ειδήσεις που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια, για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελευθέρους επαγγελματίες, χαρακτηρίζει με δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη χορήγηση των λεγόμενων μικροπιστώσεων.
Πρόκειται για δάνεια έως και 25.000 ευρώ, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και με διάρκεια αποπληρωμής έως και 10 χρόνια, που θα απευθύνονται σε...
πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, νέους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Το σχέδιο νόμου τέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε δημόσια διαβούλευση, διάρκειας δύο εβδομάδων (10 Ιανουαρίου – 23 Ιανουαρίου).
Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται Επιχειρηματικές μικροχρηματοδοτήσεις έως το όριο των 25.000 ευρώ, προοριζόμενες είτε για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών είτε ως κεφάλαιο κίνησης, είτε ακόμα και για χρηματοδοτική μίσθωση, για την απόκτηση εξοπλισμού, κτλ.

Δικαιούχοι των Επιχειρηματικών μικροχρηματοδοτήσεων είναι: 
α) πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, 
β) φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, 
γ) αυτοαπασχολούμενοι, 
δ) φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Μήτσης επισημαίνει τα εξής:
«Πρόκειται για μια πρόθεση ουσιαστικής ενίσχυσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που κατά κύριο λόγο εκπροσωπούμε ως Επιμελητηριακοί φορείς, η οποία είχε εξαγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό από τη σημερινή συγκυβέρνηση. 
Όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει, η έλλειψη ρευστότητας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εξηγούν την αδυναμία της πραγματικής οικονομίας να ανακάμψει και όσο το τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να μην επιτελεί την πραγματική του αποστολή, οι μικροπιστώσεις μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά για τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατάφεραν να επιβιώσουν μετά από μια δεκαετία κρίσης και οι οποίες τίθενται σήμερα προ κρίσιμων αδιεξόδων, αδυνατώντας να στηρίξουν την καθημερινή τους λειτουργία, με κεφάλαιο κίνησης ή πολύ περισσότερο, να αναπτυχθούν.
Ευχή και ελπίδα μου είναι ο συγκεκριμένος χρηματοδοτικός θεσμός να ψηφιστεί και λειτουργήσει κατά το δυνατόν συντομότερα, γιατί κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη για την πραγματική οικονομία».