Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»

Κάλεσμα προς τους επιχειρηματίες - μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, απηύθυνε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Μήτσης.
Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος», θα...
λάβει χώρα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε, Ιωάννινα). Πέραν του κ. Πετρόπουλου θα μιλήσει επίσης, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στέλλα Βρακά, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης και διαλόγου πάνω στα καυτά θέματα του ισχύοντος ασφαλιστικού νόμου και των αλλαγών που επιφέρει με νομοθετικές παρεμβάσεις της η κυβέρνηση, αυτό το διάστημα.
Εξωδικαστικός και προϋπολογισμός
Εν τω μεταξύ, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το 2019, ο κ. Μήτσης τόνισε στις δηλώσεις του, πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου συνεχίζει να κινείται με γνώμονα το διττό στόχο: αφενός της περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων, ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου και αφετέρου, της τόνωσης της εξωστρεφούς παρουσίας των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.
«Αμφότεροι οι στόχοι επιδιώκονται με συγκεκριμένες προτεινόμενες από τον προϋπολογισμό δράσεις, όπως είναι η βελτίωση των υποδομών, η ωρίμανση του σχεδίου ανέγερσης του νέου μας επιμελητηριακού μεγάρου που θα τρέξει εντός του 2019 και ασφαλώς, η επιμόρφωση του προσωπικού του Επιμελητηρίου. Από την άλλη, ο στόχος της εξωστρέφειας υπηρετείται από τον προγραμματισμό της συμμετοχής του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ξένες χώρες και τα πρώτα δείγματα από το πεδίο αυτό είναι ενθαρρυντικά, όπως έδειξε η πρόσφατη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση των Τιράνων» σημείωσε ο κ. Μήτσης.
Τέλος, ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε και στη σχεδιαζόμενη από πλευράς Υπ. Οικονομικών, παράταση ενός ακόμα χρόνου, στην ισχύ του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και αγρότες. Στους παραπάνω θα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις, αλλά και να τύχουν ακόμα και κουρέματος των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις οφειλές αυτές έως και κατά 85%.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων υπενθύμισε πως από τον περασμένο Μάιο, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις ενεργές επιχειρήσεις – μέλη του, Ειδικό Γραφείο για την ΔΩΡΕΑΝ εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερώνονται για τα πάντα γύρω από το θεσμό της Διαμεσολάβησης. Στο κεντρικό κτίριο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων λειτουργεί το «Συμβουλευτικό Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών» (Σ.Κ.Ε.Ο).