Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για επισκέπτες από την Τουρκία

Στα Γιάννενα βρέθηκε από την Τρίτη η Γενική  Πρόξενος  της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ.
Επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ τέθηκαν στο επίκεντρο οι προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες,
ο τουρισμός, όπως επίσης οι πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές. Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή εξαιτίας του πολυπολιτισμικού της χαρακτήρα, ο οποίος...
περιλαμβάνει και το οθωμανικό στοιχείο.
Πρότεινε δε στον Δήμαρχο οποιαδήποτε βοήθεια τυχόν χρειαστεί ο Δήμος σε θέματα συντήρησης των οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στα Γιάννενα.
Η ίδια στάθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στις ενέργειες που είχε κάνει η Δημοτική Αρχή στις αρχές της θητείας της για να προσελκύσει Τούρκους επισκέπτες στην περιοχή μας.
Το ενδιαφέρον, όπως διαβεβαίωσε η κ. Γιαζάρ, είναι ακόμα υπαρκτό από τουρκικής πλευράς, η επιθυμία είναι να αναθερμανθεί η προσπάθεια, και στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα αλληλογραφία του Δήμου με το Προξενείο της Τουρκίας στην Αθήνα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.
Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στην Περιφέρεια
Σε θέματα τουριστικής συνεργασίας περιεστράφηκε και η συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη η Πρόξενος. Ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε στην Πρόξενο, τις δυνατότητες που προσφέρει και για τους Τούρκους τουρίστες η Ήπειρος στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού,  σε συνδυασμό με την παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων.  Η κ. Γιαζάρ, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία του και εκτίμησε πως η Περιφέρειά μας, είναι μια περιοχή που και με το ιστορικό της παρελθόν, ενδιαφέρει το τουρκικό κοινό.
πηγή: epirusonline