Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ευκαιρία ανάπτυξης το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου

Μία σημαντική διάκριση απέσπασαν από κοινού οι δήμοι Κόνιτσας και Ζαγορίου αντίστοιχα στα Best City Awards, που υλοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και βιώσιμες πόλεις.
Το βραβείο παραδόθηκε από κοινού στους εκπροσώπους των δύο δήμων στην εκδήλωση...
που έγινε στις 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα και αφορούσε την ένταξη του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο και την βοήθεια των δύο δήμων στην ανάδειξη και προβολή του εγχειρήματος.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που αναδεικνύει και επιβεβαιώνει όχι μόνο το ενδιαφέρον των δυο δήμων, αλλά και των ίδιων των πολιτών που βλέπουν στην ιστορία του γεωπάρκου μία ιστορική ευκαιρία μεγαλύτερης ανάπτυξης της περιοχής.
«Προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για τη διάκριση, όμως το σημαντικότερο βραβείο είναι να αναδείξουμε το γεωπάρκο σε όλη του τη διάσταση. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι μέχρι στιγμής οι πολίτες βρίσκονται δίπλα στις προσπάθειες των δήμων», τόνισε ο κ. Παπασπύρου, που μετέφερε και τις ευχαριστίες προς την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε που συνέβαλλε τα μέγιστα για την ευόδωση του στόχου ένταξης του γεωπάρκου στην Ουνέσκο.