Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παξινού με τίτλο «ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήµου Ηγουµενίτσας και ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη σε συνεργασία µε το Βιβλιοπωλείο «Μητσέλου» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παξινού με τίτλο «ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 12 Νοεµβρίου 2018, στις 18:30, στο Πνευµατικό Κέντρο Ηγουµενίτσας «Πάνθεον».
Για το βιβλίο θα µιλήσουν:...

• η κα Αικατερίνη Ψαροπούλου, Καθηγήτρια Φυσιολογίας, Τµήµα Βιολογικών Εφαρµογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων και
• η κα Μαρίνα Μπέση, Νηπιαγωγός-Φιλόλογος, Msc στις Επιστήµες Αγωγής, Διευθύντρια Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Νικολέτα Λάµπρου, Νοσηλεύτρια MPH.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/805619563104881/
Ποιος είναι ο Γιώργος Πάξινος;
Ο Γιώργος Παξινός γεννήθηκε το 1944 στην Ιθάκη όπου τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Berkeley, έλαβε διδακτορικό από το πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά και μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα ψυχιατρικής του πανεπιστήμιου Yale. Από το 1973 εργάζεται στο πανεπιστήμιο του New South Wales στο Σίδνεϋ και στο Ινστιτούτο Neuroscience Research Australia. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όπως τα Karolinska, Cambridge, Oxford, Stanford και UCLA. Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008), του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2016) και του Ιονίου Πανεπιστημίου (2017). Επίσης, είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2012. Διετέλεσε πρόεδρος του Australian Neuroscience Society και του IBRO World Congress of Neuroscience. Έχει λάβει το βραβείο Humboldt της Γερμανίας. Εξελέγη μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών το 2009.
Οι νευροεπιστήμονες, όπως και οι γεωγράφοι, χρειάζονται ακριβείς χάρτες και αυστηρή ορολογία για να χαρτογραφήσουν τον εγκέφαλο και να επικοινωνήσουν την έρευνά τους. Ο Γιώργος Παξινός έχει κατασκευάσει τους περισσοτέρους άτλαντες του εγκέφαλου και έχει ανακαλύψει τους περισσοτέρους πυρήνες (περιοχές του εγκέφαλου) από οποιονδήποτε άλλον επιστήμονα. Εκτός από τον εγκέφαλο, χαρτογράφισε και το νωτιαίο μυελό. Ανακάλυψε 91 περιοχές (πυρήνες) στο κεντρικό νευρικό σύστημα και σε πολλές έδωσε ελληνικά ονόματα. Έχει δημοσιεύσει 48 βιβλία. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ο εγκέφαλος του αρουραίου σε στερεοταξικές συντεταγμένες», αποτελεί το τρίτο σε αναφορές επιστημονικό βιβλίο όλων των εποχών. Οι περισσότεροι επιστήμονες που ερευνούν τη σχέση μεταξύ εγκέφαλου και ασθενειών (όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια) χρησιμοποιούν τους άτλαντές του.