Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Συνδιοίκηση Μπέγκα – ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών!!! Τα νέα σενάρια της Πειραιώς…

Ναυαγεί του Ελισάφ, δυστοκία για λύση Τατιάνας Καλογιάννη καθώς θα πρέπει να κοπεί ο Σταύρος από τη βουλευτική λίστα
Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι η Πειραιώς κατευθύνονταν σε χαλαρή στήριξη του Μωυσή Ελισάφ ως υποψήφιου δημάρχου στο δήμο Ιωαννιτών, με συναίνεση μάλιστα του προέδρου της ΝΟΔΕ Θεοδ. Τζαρούχη, μετά τις ποικίλες αντιδράσεις σημαντικότατης μερίδας οργανωμένων στελεχών της ΝΔ, το σχέδιο αυτό μάλλον “πάγωσε”.
Και μετά την προηγηθείσα άρνηση του Σταύρου Καλογιάννη να είναι υποψήφιος δήμαρχος (προτιμά Βουλή), τα κεντρικά της ΝΔ στράφηκαν στην αδερφή του, την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη και άρχισαν να βλέπουν με καλό μάτι μια υποψηφιότητα της.
Φαίνεται όμως ότι και αυτή η λύση ναυαγεί καθώς...
σε τέτοια περίπτωση πάρα πολλοί βλέπουν ότι είναι αδιανόητο να θεωρούνται μόνο τα 2 αδέρφια (Σταύρος & Τατιάνα) οι αποκλειστικά κατάλληλοι για θέσεις ("λες και όλοι οι άλλοι κ@... στο πηγάδι", λένε πολλά στελέχη) και προβλέπουν ξεσηκωμό Νεοδημοκρατών, κάτι που θα τους ανάγκαζε να κόψουν από υποψήφιο βουλευτή το Σταύρο Καλογιάννη.
Βέβαια η Τατιάνα ακούγεται ότι "λέει ΝΑΙ" επειδή φοβάται(;) να εκτεθεί με σταυρό στην Περιφέρεια...

Τα νέα σενάρια της Πειραιώς
Σύμφωνα με τα νέα σενάρια της Πειραιώς, τώρα φαίνεται πως κατευθύνονται σε συνδιοίκηση Μπέγκα – ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών!!!
Συγκεκριμένα οι… αναλυτές της Πειραιώς βλέπουν ότι με επικεφαλή στο δήμο Ιωαννιτών ένα νέο στέλεχος (πχ. Σπ. Κωνσταντόπουλο, Λάμπρο Γεωργόπουλο κλπ) μπαίνουν σίγουρα και μάλλον πρώτοι στο Β΄ γύρο με αντίπαλο το Θωμά Μπέγκα(;). Εκεί και να χάσουν το δήμο εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο να υπάρχει το 51% του δημοτικού συμβουλίου χωρίς αυτούς (παρά μόνο με σύμπραξη τριών ή και τεσσάρων παρατάξεων).
Έτσι… βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια λύση και ακολούθως μια συνδιοίκηση Μπέγκα – ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών, η οποία ούτως ή άλλως -θεωρούν- θα εξασφαλίζει το 50% +1. Άλλωστε ίσως σκέφτονται ότι το συνεπακόλουθο “μοίρασμα” των περίπου 20 καρεκλών (αντιδημάρχων, προέδρων κλπ) και θα αναδείξει συμβούλους της ΝΔ  ως αυριανά στελέχη, αλλά κυρίως και θα έχουν “κομμάτι” του δήμου Ιωαννιτών…
«Από το ντιπ κι΄ ολότελα καλή και η Παναγιώταινα» ή «Για τα Γιάννενα ρε γαμώτο», ακούγεται, παραφράζοντας τη Βούλα Πατουλίδου…

Εκτός αν…
Βέβαια  όλα αυτά μόνο εάν ο Νίκος Γκόντας τελικά αποφασίσει ο ίδιος να μην ασχοληθεί. Γιατί διαφορετικά, αποκλειστικά και μόνο η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία θα είναι ο καταλύτης κάθε διεργασίας…